Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Masarykův okruh na portálu Mapy.cz

Pondělí, 10 Srpen 2015 15:28

Tags: GIS | Grand Prix | Mapy | Mapy.cz | Motocykly | Panorama

Auto2-1533Dějiště Grand Prix České republiky, která se přes tahanice mezi pořadateli a politiky opět letos pojede, je ode dneška (10. 8. 2015) díky Seznam.cz Panorama, které na portálu Mapy.cz přináší uživatelům širokoúhlý pohled z ulice, ke zhlédnutí online. Nejen návštěvníci okruhu si tak mohou projet závodní dráhu, nahlédnout do zázemí okruhu i na tribuny, odkud budou fanoušci v půlce srpna sledovat souboje nejlepších motocyklových jezdců světa při závodu MotoGP. Mapy.cz přináší užitečný lokální obsah a stále pracují na jeho rozšiřování.

Pro Seznam.cz Panorama je kromě běžných silnic a ulic naplánováno snímkování neobvyklých, zajímavých či běžně ne zcela dostupných míst. Jedním z prvních je právě Masarykův okruh. A brzy přibudou i další místa, na která se jen tak nedostanete.
Virtuální procházka po Masarykově okruhu ale nemá být jen kuriozitou. Fanoušci MotoGP se díky ní lépe zorientují v areálu. „Pro nás jsou nejcennější snímky všech přístupových cest na tribuny a mezi nimi. Po zveřejnění okamžitě zapracujeme odkazy na Mapy.cz do informací na webu závodu www.czechgp.com. Fanoušci si tak budou moci projít cestu z parkoviště na tribunu už doma při plánování víkendu. Ušetří jim to spoustu zbytečných kroků a akci si ještě víc užijí.

Masarykuv okruh-1533
Na snímcích fanoušci najdou i výhled z jednotlivých přírodních tribun na dráhu. Právě taková služba výrazně usnadní zejména novým návštěvníkům rozhodování, odkud se na nejlepší závodníky světa dívat. Pro pořadatele to je velmi důležité, protože žádná vstupenka není jen na jedno místo. I s tou obyčejnou mohou lidé volně procházet mezi čtyřmi přírodními tribunami. Když se budou moci předem připravit, budou této možnosti využívat ještě víc.
Snímky okruhu byly pořízeny v běžný den, virtuální návštěvníci z nich tedy nenasají samotnou atmosféru závodního víkendu MotoGP. To se ale možná nakonec změní. Automotodrom požádal promotéra závodu, aby umožnil samotný průjezd okruhem nasnímat ještě jednou – přímo během závodního dne. Nyní se čeká na jeho rozhodnutí. Na takovou příležitost je připraven i Seznam.cz, který zjistil, že okruh je schopen nafotit za 6 minut. Pokud by mohl nasnímkovat trať i během závodů, rád to udělá a vymění snímky za nové, plné závodní atmosféry.
Závod Grand Prix České republiky se na Masarykově okruhu jede od 14. do 16. srpna.

Originál zprávy najdete na seznam.seznamblog.cz, autorem je Petr Hofman, produktový manažer Mapy.cz.


Mohlo by vás zajímat: