Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová fototiskárna Epson Stylus Photo R1900

Pátek, 16 Listopad 2007 16:36
Epson Stylus Photo R1900 dokáže produkovat vysoce trvanlivé a kvalitní fotografie až do formátu A3+, a to na celé řadě různých médií. Tiskárna používá nové algoritmy pro zpracování obrazu, řízení barevných kombinací a zajištění jakostních výtisků. K jejímu vybavení patří inkoust Epson UltraChrome Hi-Gloss s novým složením. Inkoust UltraChrome Hi-Gloss2 nabízí široký barevný tónový rozsah, přirozené odstíny pleti a konzistentní barvy s jemnou lesklou povrchovou úpravou.
Sada inkoustů obsahuje kromě azurové, purpurové a žluté také matnou čerň, fotografickou čerň, červenou, oranžovou a optimalizátor lesku. Nový oranžový inkoust nahrazuje modrý inkoust, který se dříve používal se sadou inkoustu UltraChrome Hi-Gloss. Nabízí zásadní vylepšení barevné reprodukce, zejména v pleťových odstínech. Výtisky obsahují živější oranžovou barvu a rozšíření tónového rozsahu červené barvy. Složení purpurové a žluté bylo změněno s cílem přispět k dosažení přesnějších modrých a zelených tónů. Také byla nově navržena pryskyřičná povrchová vrstva optimalizátoru lesku a barevné inkousty, tak, aby vytvářely hladší a lesklejší výtisky. Zařízení je vybaveno samostatnými zásobníky inkoustu.
Epson ve spolupráci s jedním ze světových středisek vědeckého výzkumu barev, Munsell Color Science Laboratory of the Rochester Institute of Technology, vypracoval novou technologii LUT (Look Up Table – vyhledávací tabulka) umožňující výpočet kombinace, kterou je potřeba použít při vytvoření tónů a barev požadovaných u jednotlivých obrázků. Technologie Epson LUT společně s tiskovou hlavou Micro Piezo určují, jaké množství jednotlivých barev bude použito při převodu zdrojového souboru RGB do výtisku CMYK. Matematický algoritmus účinně optimalizuje soulad barev, což zajistí konzistenci tištěného obrazu s původní fotografií. Výsledkem jsou výtisky s jemnější gradací, sníženou zrnitostí, širokým tónovým rozsahem a vysokou stálostí barev.
K dalším tiskovým technologiím obsaženým v tiskárně Stylus Photo R1900 patří technologie proměnlivé velikosti kapiček inkoustu. Nejmenší kapičky o objemu 1,5 pl jsou používány na místech, která vyžadují jemné detaily a větší kapičky tam, kde je potřeba vytvořit rozsáhlejší barevné bloky. Nejvyšší rozlišení tisku je 5760×1440 dpi. Fotografii ve formátu A3+ při 1440×720 dpi (režim fotografie) vytiskne R1900 údajně asi za 106 sekund.
Zařízení dokáže tisknout na lesklý, matný a jemný umělecký papír v listech i rolích. Tiskne přímo na potisknutelné nosiče CD a DVD. Pro tisk fotografií bez použití počítače stačí připojit digitální fotoaparát nebo prohlížeč fotografií pomocí rozhraní PictBridge. Souhrnný softwarový balíček obsahuje nosič CD se softwarem Epson Print a Epson Creativity Suite včetně Epson Easy Photo Print, FileManager, Web to Page, Camera RAW Plug-in for Epson Creativity Suite.
Doporučená maloobchodní cena produktu je 16 300 Kč (včetně DPH).