Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová desktopová aplikace GISelUAP

Autor článku: Karel Heinige   
Pondělí, 14 Září 2009 08:12

Tags: GIS | Mapy

S novinkou přišla společnost T-Mapy. Její GISelUAP je uživatelsky příjemná GIS aplikace pro vizualizaci mxd projektů, zaměřená pro potřeby pracovníků úřadu územního plánování. Má snadné ovládání, umožňuje získání základní informace o objektu v mapě (popisné atributy objektu), je zde možnost definování zobrazení šablonou a volby položek, které budou uživateli zobrazeny. Pomocí Internetových mapových služeb se dá pracovat nejen s lokálně uloženými daty, ale i s daty publikovanými pomocí mapových služeb jako např. ArcIMS, ArcGIS Server, WMS, WFS. Aplikace byla vytvořena na bázi produktu ArcObjects firmy ESRI a na platformě .NET 3.5. Aplikace je plně 32bitová a lze ji provozovat na počítačích řady PC s operačními systémy Windows XP/Vista.
Lokalizace jevů ÚAP pomocí fulltextového vyhledávání:
  • např. vyhledání parcely 1022/1 v katastru Zlatá Koruna
  • např. výpis všech trafostanic v obci Římov
  • např. nalezení všech zájmových objektů v sídelní jednotce Dolní Vesce
Uživatelsky nastavitelné zobrazení informací dává přehled o aktuální poloze, např. v jakém katastru, obci, funkční ploše či parcele se právě uživatel nachází kurzorem myši.
Aplikace používá stejnou vizualizaci symbolů jako mapové projekty programu ArcGIS Desktop včetně veškerých kartografických reprezentací.
Je možná práce s více mapovými pohledy, vykreslení směrů k nejbližším objektům, vyhledání pozice zadáním souřadnic v systémech S-JTSK nebo WGS 84. Všechny tyto funkce ocení nejenom GIS odborníci ale i občasní uživatelé GISelUAP.

Mohlo by vás zajímat: