Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Advance Concrete 2013 - řešení pro výkresy tvaru a výztuže

Autor článku: Tomáš Huml   
Pondělí, 04 Březen 2013 16:33

Advance Concrete je již na českém trhu znám jako špičkový a výkonný nástroj pro projektanty betonových konstrukcí. Nyní přicházíme s novou verzí 2013. Tato verze přináší řadu novinek, jako například: nová technologie externích výkresů, vylepšená správa položek výztuže, nebo vylepšení v ergonomii pásů karet a nové palety nástrojů. Hlavní novinkou, kterou ocení jak stávající uživatelé tak noví zájemci o tento produkt, je implemetace vlastního CAD jádra.

Vlastní jádro CAD

Díky vlastnímu CAD jádru, se Advance Concrete stává doslova unikátním řešením pro projektanty betonových konstrukcí, kteří požadují DWG kompatibilní aplikaci. K provozu již nepotřebuje žádnou další aplikaci, vše co projektant potřebujete má k dispozici. Může přímo vytvářet základní CAD entity jako úsečky, křivky, bloky, šrafy, kóty, atd., nebo použít specifické funkce pro vyztužování a výkresy tvaru.
Jádro obsažené v Advance Concrete má název Advance CAD, více informací o něm naleznete zde.

 

Výkresy výztuže - rychle a bez chyb

Pomocí specifických funkcí Advance Concrete pro vyztužování můžete snadno vytvořit libovolné tvary výztuže a jejich vykladení (včetně proměnných). Dále rychle vytvoříte veškeré bubliny a kóty k vykladením. Samozřejmostí je automatické vytvoření výkazu či rozkreslení.

 

Změny během okamžiku

Také ve statice jsou na denním pořádku různé změny v projektu. Nyní, díky Advance Concrete se těchto změn již nemusíte bát. Po jakékoliv změně ve výkresech výztuže vám Advance Concrete zaktualizuje popisy, rozkreslení i tabulku. Vše automaticky a bez chyb. Samozřejmostí je export aktuálních tabulek a výkazů do XLS nebo DOC formátu. Navíc Advance Concrete umožňuje přímý export NC souborů, které můžete použít k výrobě výztuže na automaticky řízených strojích.

 

Výkresy tvaru a BIM

Advance Concrete obsahuje také všechny funkce pro vytváření konstrukčního 3D modelu. Z tohoto modelu poté vytvoří automaticky všechny potřebné výkresy a výkazy, včetné kót a popisků. Model je také možné sdílet s ostatními kooperanty v rámci BIM principu.

 

 

Všechny programy společnosti Graitec mohou mezi sebou snadno komunikovat pomocí formátuGRAITEC BIM, který umožňuje výměnu modelů mezi aplikacemi a také synchronizaci modelů bez ztráty dat a opakovaného zadávání vstupních údajů!

Reference z praxe

Společnost:

Ing. Mareček, Statik CL, Česká Lípa
Kontakt: tel.: +420 605 827 179, marecek(a)statik-cl.cz, www.statik-cl.cz

Charakteristika společnosti:

Zabýváme se statikou pozemních staveb, mostů a inženýrských konstrukcí. Významné projekty: Opravy mostů a lávek pro pěší po povodních 2009, 2010, zastřešení zimního stadionu ve Varnsdorfu, projekty v oblasti průmyslu jako jsou průmyslové haly či technologické stavby.

AdvanceConcrete-konstrukce

Projekt:

Výrobní hala 101 v Liberci o rozměrech 36 m x 48 m, založená na železobetonových monolitických pilotách s hlavicemi.

Vyjádření o Advance Concrete:

Dříve jsme pro výkresy tvaru, výztuže betonových konstrukcí a dílenské výkresy ocelových konstrukcí používali AutoCAD LT. Tvorba výkresů byla velmi zdlouhavá a v případě úprav projektové dokumentace chyběla zpětná vazba v aktualizacích výpisů materiálu a byla nutná zdlouhavá kontrola kvůli možným kolizím v konstrukci. Přechodem na Advance steel a Advance Concrete jsme čas potřebný pro vypracovaní projektové dokumentace zkrátili o cca 30 procent. Používáním těchto programů jsme odstranili chyby a zproduktivnili objem projektových prací v krátkém čase.

ADVANCE CONCRETE 2013 – praktické předvedení

Jesliže vás zde uvedené informace zaujali a chtěli by jste se o Advance Concrete dozvědět více, můžete se přihlásit na bezplatný webinář, kde se při praktické ukázce dozvíte jak vám Advance Concrete usnadní práci.

Datum    Čas    Název    Přihlášení
čtvrtek 7.3.2013    10:30-11:15    Advance Concrete 2013 – předvedení produktu    Registrace
úterý 12.3.2013    10:30-11:15    Advance Concrete 2013 – předvedení produktu    Registrace
čtvrtek 14.3.2013    10:30-11:15    Advance Concrete 2013 – předvedení produktu    Registrace

ADVANCE CONCRETE 2013 – další informace

Jestliže máte zájem o další informace o Advance Concrete 2013 můžete se obrátit na následující kontakty:

Technické dotazy: Tomáš Huml, huml(a)abstudio.cz, 244 016 055 (recepce)
Obchodní dotazy (Čechy): Petr Kořínek: korinek@abstudio.cz, 608 242 455
Obchodní dotazy (Morava): Marek Suchomel, suchomel@abstudio.cz, 724 871 721