Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens uvádí na trh synchronní technologii

Středa, 25 Únor 2009 11:15

Tags: PLM

průkopnické řešení ve 3D modelování
Siemens PLM Software, samostatná obchodní jednotka divize Siemens Industry Automation společnosti Siemens a přední světový poskytovatel PLM softwaru a služeb, oznámila zavedení průlomové synchronní technologie – Synchronous Technology - pro digitální vývoj výrobku.
Poprvé v historii je možné díky této technologii modelovat nezávisle na předchozí historii, což umožňuje uživateli až 100krát rychlejší způsob konstrukce.

Tato, společností Siemens PLM Software, nově patentovaná technologie byla uvedena na trh na strojírenském veletrhu Hannover Messe 2008 a zároveň pomocí internetové konference. Kombinuje to nejlepší z parametrického způsobu modelování s přímým modelováním a je integrována do nových verzích systémů NX a Solid Edge.
„Společnost Siemens rozpoznala obrovský potenciál synchronní technologie při převzetí společnosti UGS“, řekl ředitel divize Siemens Automatizované systémy, Anton Huber. „Přesvědčeni, že digitální model je srdcem naší vize sjednocení výrobku s jeho životním cyklem, pracovali jsme společně na co nejrychlejším zavedení této průlomové technologie do CADu.

Digitální model ovlivňuje každou z fází PLM procesu a je klíčem k rychlejšímu zavádění inovací. Tato nová technologie od základu změní vývoj výrobku a umožní výrobcům urychlení procesů inovací a tím zároveň nárůst jejich příjmů.“

„Tato nová synchronní technologie je skutečným průlomem,“ řekl PLM manažer společnosti Liebert, Jack Beeckman, „milníkem, značícím novou éru v modelování, umožňující inženýrovi svobodu být inženýrem. Možnost okamžitých výsledků zcela jistě změní pohled lidí na použití CAD technologií. Důležitější je však změna pohledu na CAD, který jim umožní přemýšlet nad tím „co“ chtějí modelovat, nikoliv „jak“ mají modelovat.“

Anton Huber

ředitel divize Siemens Automatizované systémy

„Společnost Siemens rozpoznala obrovský potenciál synchronní technologie při převzetí společnosti UGS.“

 

Historicky první modelování pomocí prvků nezávislé na historii

Synchronní technologie je prvním CAD řešením, které zároveň synchronizuje geometrii a pravidla prostřednictvím nového systému pro podporu rozhodování. Tím urychluje inovace ve čtyřech klíčových oblastech: 

1. Rychlé zachycení myšlenky: Synchronní technologie umožňuje zachytit myšlenky tak rychle, jak vznikají a umožňuje až 100 krát rychlejší návrh výrobku. Konstruktéři mohou daleko více času věnovat inovacím, což jim umožňují nové nástroje podporující modelování řízené rozměry oproštěné o pracné přemýšlení o budoucích možných závislostech. Technologie definuje kóty, parametry a pravidla návrhu při jeho tvorbě nebo při úpravách bez nutnosti znalosti historie modelu.

2. Rychlé konstrukční změny: Synchronní technologie automatizuje realizaci plánovaných nebo neplánovaných změn na modelu v sekundách namísto v hodinách při nesrovnatelně jednodušším postupu úpravy bez ohledu na původ prvku, ať již vytvořeného s historií, nebo bez historie.

3. Zlepšení využitelnosti dat nezávislých na CAD systému: Synchronní technologie umožňuje uživatelům využívat CAD data ostatních systémů bez nutnosti jejich opětovného přemodelování. Uživatelé toho s výhodou využijí v prostředí s mnoha CAD systémy a různými typy dat. Budou využívat rychlý a pružný systém, který jim umožní upravovat data cizích systémů rychleji, než by toho byli schopni v původním CAD systému, bez ohledu na metodu vzniku modelu. Funkce nazvaná „předpokládaný výběr“ automaticky předvídá funkce různých prvků bez nutnosti definice vazeb nebo detailu prvku. Tak se zvyšuje možnost opětovného využití původních návrhů a efektivnost subdodavatelů.

4. Nové možnosti uživatelů: Synchronní technologie poskytuje uživatelům nové možnosti, které zjednodušují složitost 3D návrhu na úroveň 2D. Vzájemná provázanost spojuje historicky oddělené 2D a 3D prostředí a poskytuje vyzrálý robustní 3D modelář s jednoduchostí obsluhy jako je ve 2D prostředí. Nová technologie automaticky odvozuje běžné vazby a provádí standardní operace už podle polohy kurzoru. To je to, co dělá konstrukční nástroje jednoduchými pro obsluhu příležitostným uživatelům a rozšiřuje základnu uživatelů až po přípravu výroby a provoz. 

Chuck Grindstaff

vícepresident produktů Siemens PLM Software

„Technici doposud nebyli schopni vytvořit stálé prvky modelu bez nutnosti složitého zahrnutí konstrukční historie.“

 

„V průběhu let jsme zaznamenávali důležité pokroky v technologiích 3D konstruování, avšak technici doposud nebyli schopni vytvořit stálé prvky modelu bez nutnosti složitého zahrnutí konstrukční historie,“ řekl řídící vicepresident produktů společnosti Siemens PLM Software, Chuck Grindstaff.Parametrický plně definovaný model
„Tradiční parametrické modelování aplikuje sekvenčně pravidla geometrie modelu, která napomáhají plánovaným změnám, ale podlehnou neočekávaným změnám na modelu. Modelování nezávislé na historii se nezávislým způsobem zaměřuje na pouhou geometrii modelu na úkor jeho paměti a záměru. Přímé úpravy minimalizují potřebu porozumět složité historii modelu a netvoří závislé prvky."
Úprava parametrického modelu pomocí synchronní technologie
„Naše nová synchronní technologie zahrnuje to nejlepší z parametrického a přímého modelování a stává se velice silným a účinným nástrojem pro provedení požadované změny. Použití vhodného způsobu, umožní rozměrově řízenému modelování dosáhnout jeho plných možností a tím i vysoké produktivity oproti tradičně používaným metodám.“
Zachování vazeb po úpravě
Dr. Ken Versprille, ředitel PLM výzkumu společnosti CPDA, řekl: „Synchronní technologie představuje průlom překážky spojené se způsobem modelování, založeném na historii modelu. Její schopnost rozeznat aktuální geometrii a lokalizovat závislosti v reálném čase, umožňují synchronní technologii vyřešit změny na modelu bez typického přehrávání historie modelu od bodu změny. Uživatel pocítí dramatické zrychlení v závislosti na složitosti modelu a na tom, jak daleko v historii se změna realizovala. Uváděné 100násobné zrychlení je pouhým opatrným odhadem.“

Ken Versprille

ředitel PLM výzkumu společnosti CPDA

„Uživatel pocítí dramatické zrychlení v závislosti na složitosti modelu a na tom, jak daleko v historii se změna realizovala. Uváděné 100násobné zrychlení je pouhým opatrným odhadem.“

Dostupnost

Patentovaná technologie byla vyvíjena ve společnosti Siemens PLM Software pro produkty NX a Solid Edge. Synchronní technologie bude jako patentovaná aplikace společnosti Siemens PLM Software integrována výhradně do nových verzí produktů Solid Edge a NX a rozšiřuje možnosti technologií D-cubed a Parasolid. Uvedení nových verzí proběhlo 21. května u příležitosti celoroční konference společnosti Siemens PLM Software v Bostonu.

Záznam z internetové konference získáte na
adrese www.siemens.com/plm/breakthrough.


Mohlo by vás zajímat: