Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes představil SOLIDWORKS 2018

Autor článku: Redakce   
Čtvrtek, 19 Říjen 2017 00:00

Tags: 3D CAD | 3D Modelování | Dassault Systemès | SolidWorks

solidworks ilustracniNovinka v portfoliu 3D modelování a strojírenství propojuje modelování s výrobním procesem prostřednictvím Solidworks CAM. Zjednodušené interakce v pracovním postupu při vývoji produktů urychlují inovace a zlepšují obchodní výsledky. Brzy budou uvedeny na trh i dodatečná procesní řešení založená na komplexním principu.

Beta verzi měli testeři k dispozici už v průběhu prázdnin. Seznamování s novou verzí probíhá na etapy a samostatně jsou s ní seznamováni prodejci v jednotlivých zemích a také odborní novináři, na které se u nás dostalo 23. října v zajímavých prostorách domu na vodě v holešovickém přístavu v Praze prostřednictvím prezentací Uwe Burka, Zdeňka Bašty (oba Solidworks) a Václava Křížka z Blanik Aircraft CZ. Letošní verze je v pořadí od roku 1995, kdy SolidWorks vznikl, už dvacátá šestá.

solidworks 2

solidworks 3

solidworks 1

Dnes je Solidworks nejrozšířenějším 3D CAD systémem mezi uživateli, užívá ho 5,1 miliónu uživatelů, 261 tisíc společností, 33 tisíc akademických institucí, 500 Fab Lab nebo 110 inkubátorů a akcelerátorů. Mezi uživateli je 250 tisíc těch certifikovaných, 1,1 miliónu členů webu MySolidWorks, 1,5 miliónu fanoušků na Facebooku. Zde je vidět, že sociální sítě je ještě potřeba posílit :-)

„Mnoho konstrukcí zahrnuje svařovací desky a plechové díly. Většina lidí tak může využít nový prvek pero–drážky k upevňování součástí určených ke svaření. Díky této nové funkci již není potřeba upevňovat součásti manuálně, což ušetří mnoho času. Výrobky se tak mohou dostat do obchodů značně rychleji.“
Edson Gebo, majitel společnosti Digital Detail & Design

Součástí portfolia Solidworks 2018 jsou nové aplikace pro 3D modelování a strojírenství. Jde o nové komplexní řešení modelování výrobního procesu od návrhu po výsledný produkt. Umožní všem firmám bez ohledu na jejich velikost změnit přístup k výrobě jednotlivých dílů a produktů a rychleji tak přinášet inovativní myšlenky na trh.

Řešení Solidworks 2018 založené na platformě 3DExperience společnosti Dassault Systèmes podporuje kompletní obchodní model firem prostřednictvím výrobní strategie s řešeními, která zjednodušují interakce mezi jednotlivými kroky pracovního postupu při vývoji produktu. Tento sjednocený proces využívá tzv. „chytrou výrobu“. Jde o propojený a plynulý tok dat, který je k dispozici kdykoliv, kdekoliv a v jakémkoliv formátu všem týmům, které se podílejí na vývoji produktu, aniž by bylo nutné data mezi jednotlivými systémy přenášet.

solidworks krizek

solidworks burk

solidworks basta

Na dnešních trzích je ostrá konkurence a firmy se snaží podporovat spotřebitelskou loajalitu například tím, že vytváří další přidanou hodnotu, která přesahuje pouhý nákup a užívání produktu. Zatímco některé firmy kvůli vyšším výdělkům inovují všechny aspekty svých operací, zastaralé organizační struktury a nástroje oddělují proces vývoje a výroby a mohou vést k chybám vedoucím až k negativnímu ovlivnění plánu, rozpočtu a spolupráce mezi jednotlivými týmy.

„Klíčem k úplné spokojenosti zákazníka je vždy dobře navržený produkt a efektivní způsob jeho výroby. Solidworks 2018 přináší více než jen chytřejší přístup k výrobě součástek nebo produktů, zároveň totiž pomáhá firmám transformovat představy do reálných inovací a budování ekosystémů.“
Gian Paolo Bassi, generální ředitel Dassault Systèmes SolidWorks Corp.

Díky Solidworks 2018 mohou týmy rychleji a nákladově efektivněji spolupracovat na návrhu výrobku nebo součástky, ověřovat jejich funkčnost a zpracovatelnost, analyzovat data a s tím související procesy, zjednodušovat a automatizovat celou výrobu a zároveň ji kontrolovat. Jakékoliv změny v návrhu nebo výrobě mohou být snadno a rychle spravovány a jsou automaticky sdíleny se všemi souvisejícími modely, programy, nákresy a dokumentacemi, a to díky duševnímu vlastnictví nastavenému na začátku navrhovacího procesu.

Klíčovým prvkem řešení Solidworks 2018 je v tomto ohledu Solidworks CAM. Systém získává informace ze způsobu programování a tyto informace následně dokáže zužitkovat a opakovaně využívat. Návrháři a inženýři tak mohou lépe porozumět tomu, jak se jejich návrhy vyrábí, činit lepší a rychlejší rozhodnutí a rychle vytvářet prototypové součástky a kontrolovat kvalitu, náklady a distribuci. Aplikace také značně zjednodušuje vyrábění na zakázku, jelikož umí sama automaticky navrhnout a naprogramovat specifické součástky během několika sekund.

solidworks 4

solidworks 5

Stejně jako tomu bylo u minulých verzí, mnoho nových nástrojů a vylepšení Solidworks 2018 reaguje na podněty a připomínky komunity Solidworks. Novinky díky tomu mají lepší vlastnosti a podporují rychlejší výrobu s vyšší kvalitou a nižšími náklady. Během příštích několika měsíců budou zavedena další řešení výrobního procesu na bázi komplexního principu, aby mohla komunita uživatelů Solidworks dále zlepšovat své obchodní výsledky.

Společnost Dassault Systèmes mohou uživatelé nebo příznivci sledovat na sociálních sítích Twitter, Facebook, LinkedIn nebo YouTube.


Mohlo by vás zajímat: