Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nový 3DXpert pro SOLIDWORKS

Autor článku: 3D Systems a redakce   
Pondělí, 08 Leden 2018 00:00

Tags: 3DXpert | CAD | D Systems | SolidWorks

3DXpert ilustracniSpolečnost 3D Systems oznámila v průběhu konference Solidworks World 2018 v Los Angeles nový 3DXpert pro Solidworks. Kombinací nástrojů, které konstruktéři potřebují z programů 3DXpert a Solidworks, nabízí 3D Systems výraznou a výhradní výhodu všem uživatelům Solidworks. Nový produkt 3DXpert pro Solidworks umožňuje uživatelům Solidworks připravit a optimalizovat návrhy jak pro plastovou, tak kovovou aditivní výrobu. 3DXpert pro Solidworks poskytuje novou vrstvu nástrojů dostupných ve známém CAD prostředí, což usnadňuje přípravu a optimalizaci návrhů pro aditivní výrobu.

 

 

Využitím této svobody navrhování budou nyní uživatelé Solidworks schopni vyrábět složité geometrie, lehké díly bez kompromisu síly a aplikovat povrchovou strukturu tak, aby díly poskytovaly funkční nebo estetické výhody. V rámci prostředí aditivní výroby se mohou snadno stát skutečností složité struktury stejně jako umožnění rychlého vývoje produktu, zkrácení doby uvedení na trh a snížení celkových provozních nákladů.

3DXpert 1

3DXpert 2

Řada analytiků odhaduje, že příjmy z průmyslu budou do roku 2020 vyšší o 20 miliard dolarů, ale zákazníci se nyní přesouvají z rychlých prototypů do tradičních výrobních procesů.

Navzdory předpokládanému rychlému růstu konstruktéři plně nevyužívají možnosti aditivní výroby. 3DXpert pro Solidworks poskytuje integrované řešení, které zjednodušuje přípravu a optimalizaci od návrhu až po výrobu.

Aby mohli konstruktéři efektivně navrhnout aditivní výrobu, musí své myšlení přesunout od toho, co znají o tradičních výrobních procesech, a využívat správné konstrukční nástroje – vytváření návrhu je nedílnou součástí výrobního procesu.

3DXpert 3

3DXpert 4

Konstruktéři používající 3DXpert pro Solidworks budou schopni:

  • Udržovat integritu návrhu tím, že pracují s nativními CAD díly, aniž by je převáděli do STL nebo se přepínali mezi několika softwary pro splnění všech úkolů.
  • Optimalizovat struktury rychlou tvorbou struktur založených na příhradách pro odlehčení a aplikaci povrchových textur.
  • Zajistit kvalitu tištěných částí pomocí analýzy v reálném čase pro nejlepší umístění a orientaci dílu. Použití automatizované analýzy a nastavení nosné konstrukce pomáhá konstruktérům zajistit kvalitu povrchu a zabránit zborcení dílu.
  • Zrychlit přípravný čas tím, že použijí automatické funkce, jako je nastavení zásobníku a odhad využití materiálu nebo času tisku.

Další informace najdete na www.3dsystems.com/software/3dxpert-solidworks.

3DXpert pro Solidworks je k dispozici výhradně pro uživatele 3D CAD Solidworks s předplatným. Standardní verze je součástí předplatného Solidworks a je zdarma k dispozici ke stažení na www.3dsystems.com/3DXpert-4SW.


Mohlo by vás zajímat: