Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

IT FORUM 2010

Úterý, 28 Prosinec 2010 13:15

Tags: PLM | Reportáž

tdis01Ve dnech 21. a 22. 9. se konala v areálu Darovanského dvora odborná konference IT Forum. Letošní konference byla kromě tradičních témat z oblasti informačních technologií věnována i připomenutí desátého výročí působení pořadatelské společnosti TD-IS na trhu IT. Konference se zúčastnilo celkem 39 odborníků z řad technických a výrobních ředitelů, vedoucích pracovníků vývoje, TPV, řízení kvality a jakosti a IT specialistů průmyslových podniků. Hlavním tématem konference bylo představení informačních systémů z vlastní produktové řady – Easy Technology pro plánování a řízení výroby a zpracování celého obchodního případu, Easy Archiv pro správu dokumentace a EasyPLM pro správu životního cyklu výrobku. Jednotlivé sekce konference byly věnovány řešením společnosti Oracle, jako jsou JD Edwards EnterpriseOne, Oracle Agile Product Lifecycle Management a další.

Představení novinek

Na konferenci byly představeny novinky v nabízených produktech a zákazníci a partneři společnosti TD-IS se podělili o své zkušenosti s užíváním a implementací informačních systémů.

Úvodní slovo konference patřilo již tradičně Pavlu Marešovi, řediteli a jednateli společnosti TD-IS, který v rámci své přednášky shrnul deset let existence společnosti na trhu informačních technologií. Mezi dalšími přednášejícími, kteří se konference zúčastnili a svými prezentacemi tak obohatili letošní IT Forum, byli zástupci mnoha společností z různých oblastí průmyslu. Například David Brušák a Daniel Komorous ze společnosti ŠKODA Power, kteří se v rámci svého ohlédnutí s názvem „Desetileté zkušenosti s PLM řešením společnosti TD-IS" věnovali výsledkům, kterých bylo díky spolupráci se společností TD-IS dosaženo.

Nejúspěšnější prezentace

Z jednotlivých přednášek stojí jistě za zmínku divácky velmi kladně hodnocená prezentace Davida Brunnera (TD-IS), tematicky zaměřená na portál pro výměnu dat s dodavateli. Přednáška představila portál, který zpřehlední nejen komunikaci s obchodními partnery, ale pomůže také zpřehlednit předané a převzaté dokumenty, atesty a certifikáty a všechny jejich verze. Tím dojde k eliminaci pochyb o tom, která dokumentace je právě ta platná.

Na konferenci zaujala svým tématem i samotnou prezentací přednáška Milana Černého (Oracle Czech) s tématem „Zkušenosti z implementace Agile9 v prostředí průmyslového podniku". Přednáška kromě samotných zkušeností popisovala i filosofii a koncepci správy dat výrobku spolu se souvisejícími informacemi od jejich vzniku.

K vysoké kvalitě letošní konference přispěl přednáškou i Vladimír Pfeffer (TD-IS) s prezentací nesoucí název „Engineering Collaboration ORACLE Agile 9.3". Návštěvníci IT Fora velmi oceňovali především obsah přednášky, který se opíral o praktické ukázky práce s CAD aplikací ve spojení s PLM řešením Agile 9.

Kromě Milana Černého byl ze společnosti Oracle Czech přítomen i Alexandr Pomazal. Společně vedli přednášku tematicky zaměřenou na aplikace společnosti Oracle pro průmyslové podniky.

Dalším zajímavým přednášejícím, který na konferenci vystoupil, byl Jan Touš ze společnosti Femotec, který přednesl prezentaci na téma „Přínosy a zkušenosti z implementace Easy Technology".

Veliký divácký ohlas a následnou diskusi způsobila přednáška Jaroslava Kaase ze společnosti Škoda ICT, zaměřená na cestu k bezpapírové kanceláři „ŠKODA – paperless company". Během prezentace byli návštěvníci konference seznámeni s řešením oběhu dokladů ve firmě, jejich schvalováním a konečnou autorizací.

Velikým přínosem pro účastníky konference byla i prezentace Blanky Bendlové ze společnosti CzechInvest na téma „Aktuální dotační programy pro výrobní podniky – nejen ICT". Během této prezentace nebyla pozornost věnována pouze programu ICT v podnicích, ale byly také detailněji představeny všechny dotační programy na podporu podnikání pro období 2007 až 2013 financované ze strukturálních fondů Evropské unie a ze státního rozpočtu České republiky.

Dvojicí zajímavých přednášejících byli i zástupci společnosti SAPELI Lubomír Slabý a Petr Klíma. Jejich prezentace byla tematicky zaměřená na konfiguraci výrobku a automatickou tvorbu dokumentace ve společnosti SAPELI. Prezentace se týkala nasazení a integrace systému EasyArchiv do celkového řešení ve firmě SAPELI a byla cenným přínosem i díky tomu, že toto komplexní řešení vyhrálo v soutěži IT projekt roku 2009, vyhlášené premiérem tehdejší vlády Ing. Janem Fišerem.

Prezentaci seznamující s ERP systémem společnosti Oracle JD Edwards EnterpriseOne přednášela Eva Lisá a Ladislav Peleška ze společnosti TD-IS. Přednáška charakterizovala samotný ERP systém i přínosy, kterých je možné dosáhnout zavedením tohoto ERP systému ve společnosti.

Samostatnou přednáškou Ladislava Pelešky na téma „Cesta k úsporám s využitím systému EasyTechnology" byly detailně a přehledně shrnuty informace o nákladech a plánovaných nákupních potřebách, které společně přispívají k tvorbě finančních úspor.

tdis02

Workshopy a doprovodný program

Druhý den konference po přednáškové části byly realizovány moderované workshopy zaměřené zejména na výměnu praktických zkušeností uživatelů z různých oblastí průmyslu, setkání mezi vývojáři a uživateli systémů. Jednotlivé workshopy obsahovaly i prezentaci konkrétních vybraných řešení.

Doprovodný program byl po oba dny vyplněn sportovními i nesportovními aktivitami a soutěžemi o zajímavé a hodnotné ceny.

První přednáškový den byl ukončen atraktivní exhibicí rádiem řízených elektromodelů rally aut v měřítku 1:10. Exhibice byla zajištěna týmem TD-IS Racing, z jehož „automobilové stáje" pochází oba účastníci, kteří se umisťují na předních místech RC Rally Západní Čechy a kteří jsou také pravidelnými účastníky RC Rally mistrovství ČR.

Doprovodný program dále pokračoval ve večerních hodinách. Zábava byla zajištěna sportovními i nesportovními aktivitami. Mezi sportovní činnosti, které potěšily i naprosté nesportovce, patřilo bowlingové klání mezi jednotlivci i mezi týmy nebo například adrenalinová hra Laser Game, při které někteří hráči dostávali strach nejen z prohry a soupeřů, ale i z tmavých zákoutí darovanského dvora.

Společenské odreagování bylo možné najít v mobilním kasinu, kde při odchodu nejeden návštěvník zaplesal nad tím, že se hraje o peníze nereálného formátu. Ti, na které se štěstí v Black Jacku nebo ruletě usmálo, mohli zkusit zachovat kamennou tvář hráče při pokerovém klání. Výherci, kteří nad kasinem, resp. krupiéry zvítězili, proměnili kasinové peníze v zajímavé a hodnotné ceny při následné aukci. Souboj o nejvyšší „finanční" nabídku probíhal mezi aukcionáři až do poslední dražené ceny.

Závěrečný den IT Fora byl ukončen oblíbenou golfovou akademií, která byla zajímavou zkušeností pro všechny zúčastněné. Nově nabyté golfové zkušenosti si mohli absolventi akademie vyzkoušet přímo na cvičném greenu, kde byly pro nejúspěšnější hráče připraveny ceny přímo mezi cvičnými golfovými jamkami.

Gratulace ke kulatému výročí

Letošní konference IT Forum 2010 nebyla jen přednáškami a cennými informacemi naplněnými dvěma dny, ale také aktivně stráveným časem v příjemném prostředí a milém kolektivu zákazníků, partnerů a členů týmu společnosti TD-IS. Závěrem nezbývá než popřát pomyslnému desetiletému oslavenci, společnosti TD-IS, aby nadcházející IT Forum v roce 2011 bylo neméně úspěšnou společensko-vzdělávací akcí, jakou bylo letošní setkání.


Mohlo by vás zajímat: