Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Daimler na softwarové platformě Siemens

Čtvrtek, 25 Listopad 2010 12:06

Tags: Siemens PLM | Software | Uživatelé

Daimler1047Daimler si vybral CAD software od společnosti Siemens jako standard pro celosvětový vývoj svých vozů. Od léta 2012 bude Daimler integrovat práci z více než 20 vývojových center a jejich nejdůležitějších dodavatelů na jediné platformě vývoje produktu. Obě společnosti se dohodly nezveřejnit hodnotu zakázky. Novým CAD softwarem  NX společnosti Siemens Daimler doplní stávající implementace produktu Teamcenter, který používá pro správu dat. Na základě této kombinace vytvoří prostředí digitální spolupráce od počáteční koncepce návrhu, přes simulace při návrhu, až po prototyp. Sloučení digitálních informací o výrobku do jednoho místa usnadní rozvoj nového vozidla. Zavedení paralelních procesů ve vývoji, projektování, plánování výroby a výrobě optimalizuje celý hodnotový řetězec.
Moderní konstrukce vozidla vyžaduje rostoucí integraci mechanických, elektrických a elektronických součástek se stále se zvyšujícím využitím softwaru. To vyžaduje integraci všech informací do platformy umožňující spolupráci napříč celým hodnotovým řetězcem, včetně dodavatelů. Se softwarem od společnosti Siemens mohou výrobci automobilů řídit produktové a výrobní plánování souběžně s výrobou. S Teamcentrem Daimler pracuje již od poloviny 90. let. Implementací softwaru NX nyní zavede počítačově založené nástroje do celého procesu vývoje výrobku.
Zmíněné rozhodnutí je překvapivé zvláště pro společnost Dassault Systèmes, s níž Daimler 20. září uzavřel další pětiletý kontrakt na CAD produkt CATIA, která vydala prohlášení, že v této fázi nemá informace o tom, které specializované aplikace CATIA  by měly být nahrazeny, a které z nich zůstanou v provozu.

Mohlo by vás zajímat: