Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

OPEN MIND vydal hyperMILL 2011

Úterý, 11 Říjen 2011 15:06

Tags: CAM | hyperMILL | Open Mind

OPEN MIND hyperMILL 2011 -1141Společnost OPEN MIND Technologies AG vydala hyperMILL 2011. Nová verze je připravena k okamžitému stažení. Nové automatizované funkce a inovativní technologie v hyperMILLu pomáhají snižovat náklady na obrábění a zkracovat časy. Mezi nové funkce patří inteligentní makra, 64bitová podporu, Application Programming Interface (API) a uživatelské vlastnosti procesu (Customised Process Features – CPF). Nové strategie, jako je 5osé shape offset hrubování a dokončování mají umožnit ještě efektivnější programování.

hyperMILL je moderní programovací prostředí nabízející progresivní řešení pro 2D, 3D, HSC a 5osé simultánní obrábění. Uživatelé si mohou vybrat z široké škály funkcí pro optimalizaci procesů, úsporu času, komfortní pracovní postupy a tím i efektivní obrábění.
Nové strategie a optimalizační funkce jsou k dispozici ve 2D obrábění, stejně jako 5osém souběžném frézování a soustružení. Obecné funkce, jako například rozšířený sklad definic a zobrazení zbývajícího materiálu nebo adaptace drah nástroje založené na seznamu obrobků, zjednodušují každodenní práci. Nejdůležitější vlastnosti, jako jsou inteligentní makra, nové 5osé „shape offset“ obrábění a hyperMILL API nabízejí několik nových způsobů, jak programovat a vyrábět efektivněji.

Automatizace založená na inteligentních makrech, API a CPF
hyperMILL může organizovat i velmi složité obráběcí kroky s předem definovanými pravidly a podmínkami používáním inteligentních maker. Tato výkonná makra rychle generují kompletní procesně optimalizované části programu a také berou ohled na model, materiály, obráběcí nože a další parametry.
Rozhraní pro programování aplikací se také dobře hodí k automatizaci opakujících se procesů. API se proto používá k vytváření aplikací, které řídí generování obráběcích programů. Díky moderní .NET technologii lze s hyperMILL API použít všechny zavedené programovací jazyky jako Visual Basic, C# nebo C++.
Uživatelská úprava vlastností procesu umožňuje společnostem definovat individuální podnikové normy pro automatické programování pomocí propojení charakteristických geometrických sekvencí s volně definovatelnými obráběcími kroky. Automatický výběr scénáře umožňuje uživatelům vybrat si libovolnou kombinaci kritérií s omezením nebo nevybráním na modelu části.

5osé shape offset hrubování a dokončování
Povrchy s jednotným offsetem mohou nyní být obráběny s použitím 5osého frézování, zároveň se zamezením tvorby schodů. Nová strategie obrábění v hyperMILLu jednoduše přemění klenutou plochu na standardní povrch a umožní tak normální práci nástroje vzhledem k povrchu. Konečný proces pak produkuje výsledky jako jsou „zakřivené Z-level“ hrubování nebo dokončení a efektivní obrobení povrchu s malým zbytkovým materiálem.
Protože nástroj je umístěn kolmo ke středu povrchu, téměř neexistují podříznutí. Úhel nástroje se počítá pro obrábění buď ze středu ploch modelu nebo z externě navrženého průvodce povrchu.
Dráhy nástroje vypočítané na základě této strategie dosahují optimálních výsledků, například v souvislosti se zaoblenými vnitřními rohy a automatizovaným přístupem a odsunovacími makry při dokončování.

64bitová podpora pro další úspory času
64bitová podpora znamená, že uživatelé mají k dispozici více paměti. To je užitečné zejména při programování velkých částí a na počítačích s více jádry.

Mohlo by vás zajímat: