Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

HSI uvolnila novou verzi aplikace POZEM – v11

Autor článku: Karel Heinige   
Středa, 14 Prosinec 2011 10:34

Tags: GIS | HSI | Pozem | V11

POZEM11_02_1150Společnost HSI, spol. s r. o., dodavatel komplexních IT řešení s využitím geoinformací, uvolnila novou verzi programu POZEM, nástroje pro podporu návrhu komplexní pozemkové úpravy. Verze POZEM 11 přináší především nové ovládání uživatelského prostředí pomocí inovovaného Správce zakázky, automatické aktualizace, vylepšení funkce pro správu parcel, pro zpracování věcných břemen a dalších právních vztahů a řadu dalších novinek a vylepšení. Verze 11 plně podporuje platformy produktové řady Bentley Map V8i SELECTSeries 2, jejíž uvolnění ohlásila společnost Bentley Systems Česká republika v dubnu tohoto roku.

Distribuce nové verze produktu POZEM zákazníkům, kteří mají platný certifikát o Rozšířené Softwarové Podpoře (RSP) a tudíž obdrží upgrade zdarma, byla již zahájena.
Co mohou uživatelé od POZEM 11 očekávat? „POZEM 11 je plný poměrně zásadních novinek a změn. Uživatelé je pocítí ihned po otevření projektu pozemkové úpravy, kde na ně čeká zcela přepracovaný Správce zakázky. Díky němu je práce s výkresy, rastry, protokoly a výstupními soubory mnohem rychlejší a připojování dat z WMS serverů efektivnější,“ uvádí Ing. Jan Vorlíček, produktový manažer programu POZEM. „Vše je soustředěno v jedné, přehledné liště, která umožňuje vytvoření mnoha filtrů a jiných uživatelských nastavení. Zatímco u jiných programů tyto velké změny přinášejí zpočátku nevoli uživatelů, kteří si neradi zvykají na nové ovládání, v tomto případě si myslím, že jde jednoznačně o krok dopředu. Svědčí o tom zkušenost s naší nedávno distribuovanou aplikací ProGEO, kde byla implementována stejná změna,“ dodává. Nový POZEM přináší také tzv. automatické aktualizace. Znamená to, že aktuální stav konfigurace za uživatele řeší sám POZEM, resp. v něm zabudovaná aplikace HSI Updater. Ta aktuálnost používané verze ohlídá a při uvolnění aktualizace sama nabídne její stažení a instalaci. Dvě zásadní funkce – správa parcel neřešených dle §2 a zpracování břemen a ostatních právních vztahů – byly zcela přepracovány. V POZEM v11 vznikly také dvě úplně nové funkce. Jedna je určena pro správu poznámek, kdy je možné na jednom místě přiřazovat objektům textové poznámky formulářově nebo graficky. Tyto poznámky je možno nechat zobrazit i přímo do výkresu. Druhou novou funkcí je převodník umožňující načíst do formátu DGN data UHÚL ve formátu XML. „Novinek a změn v POZEM 11 je opravdu celá řada, kompletní přehled najdou uživatelé na našich webových stránkách,“ doplnila Ing. Doksanská, vedoucí oddělení aplikačního software. „Začátkem roku 2012 bude distribuována verze 11 i na pozemkové úřady v rámci nové verze POZEM+,“ dodala.

Veškeré informace k produktu POZEM a jeho nové verzi jsou k dispozici na www.hsi.cz.

Mohlo by vás zajímat: