Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Srovnávací test velkoformátových tiskáren

Autor článku: Karel Heinige   
Čtvrtek, 27 Srpen 2009 12:18

Tags: CAD | GIS | Hardware | Tiskárny

canon_ipf755_935.jpgSpolečnost Buyers Lab (BLI) již 48 let přední nezávislou institucí pro testování kancelářských strojů. BLI také disponuje rozsáhlou databází nejrůznějších informací o kopírkách, tiskárnách, faxech, skenerech, duplikátorech, velkoformátových tiskárnách a multifunkčních zařízeních. Databáze BLI dnes obsahuje informace o více než 12000 produktech z celého světa. V poslední době se společnost BLI zaměřila na provedení srovnávacího testu výkonnosti velkoformátových tiskáren Canon imagePROGRAF iPF755 (naši recenzi najdete v IT CADu 4/2009) a HP Designjet T1120. Výsledky jsou pro Canon více než povzbudivé, protože tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 překonala HP Designjet T1120 ve většině hodnocených faktorů. Tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 se především ukázala být výrazně produktivnější a rychlejší při různých testech pro černobílý i barevný tisk. Také celková kvalita barevného tisku byla u tiskárny Canon vyšší. Model HP na druhé straně dosáhl lepších výsledků při tisku černobílých fotografií, kdy produkoval sytější černý tisk s vysokou hustotou i v režimu koncept a standard. Canon však předčí HP u většiny ostatních typů černobílých výstupů, a to včetně přechodů, obchodní grafiky, textu i čárové grafiky.
Součástí testů bylo také posouzení celkových nákladů na vlastnictví. Test spočíval ve vytištění více než 1 000 m2 tří různých typů dokumentů v režimu standard/normal a v ekonomickém režimu. V režimu standard/normal měla tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 nižší spotřebu inkoustu jak podle hmotnosti, tak jako procentuální podíl spotřebovaného inkoustu, a to při tisku čárové grafiky i dokumentů GIS. Naopak měla vyšší spotřebu než HP při tisku testovacích výkresů 3D CAD/CAM. V ekonomickém režimu prokázal model Canon podstatně vyšší úsporu než model HP v režimu „economode”, a to jak při tisku GIS, tak 3D CAD/CAM materiálů. Tiskový ovladač tiskárny Canon také nabízí víc užitečných funkcí než u HP. Jedná se např. o funkce pro správu barevného tisku a usnadnění obsluhy prostřednictvím předdefinovaných nastavení tisku optimalizovaných pro určité typy výstupů.
Velkoformátová tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 je navržena tak, aby vyhovovala prostředí CAD/GIS aplikací a přináší kvalitní tisk ve formátu 36"/A0 a rychlou návratnost investic. Hlavními vlastnostmi jsou kompaktní design, správa nákladů prostřednictvím účtovacího softwaru, vysoká produktivita spolu s „Hot Swap” zásobníky inkoustu vyměnitelnými za provozu a funkce Media Mismatch (Neshoda médií), kompatibilita s formátem HP GL/2 a HP-RTL a 80GB pevný disk pro snadnou správu tisku.

Mohlo by vás zajímat: