Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ARCHline.XP 2010 – základní, speciální a free verze

Pondělí, 03 Leden 2011 13:33

Tags: Architektura | Software

archline01CAD/BIM software ARCHline.XP 2010 ve své produktové řadě nabízí pro stavební projektanty a architekty také cenově výhodné verze a jednu verzi dokonce zcela zdarma. Tyto verze obsahují základní nástroje, což v případě ARCHline.XP znamená: všechny nástroje pro 2D kreslení včetně kótování, 2D/3D stavební konstrukční nástroje, 3D modelář, 3D pohledy, řezy a samozřejmě také tisk a publikování dokumentů ve formátu PDF nebo DWF. I zde je možné importovat a upravovat výkresy od partnerů, kteří používají jiné CAD programy.
I když se jedná o samostatné verze, máte možnost je postupně rozšiřovat o další funkce a vytvořit z nich nakonec i plnou verzi ARCHline.XP Professional.

ARCHline.XP 2010 BASE

Základní verze programu, která obsahuje všechny stavební nástroje. Umožní návrh jakékoliv stavby, bez ohledu na její typ, složitost nebo funkčnost. Naleznete zde:

  • 2D nástroje a asociativní kótování, tabulky, popisky
  • 3D stavební nástroje, jako jsou podlahy, stropy, zdi, dveře, okna, nosníky, sloupy apod.
  • Návrh a editaci schodišť a balustrád
  • Návrh a editaci střech a krovů
  • 2D/3D knihovny objektů a 3D modelování

Další speciální nástroje, jako například terén, fotorealistický rendering, rekonstrukce, rozpočtování nebo energetické výpočty, je možné postupně dokupovat.

archline02

ARCHline.XP 2010 INTERIOR

Pomocí této speciální verze můžete pracovat na projektech interiérových prostor, jako jsou kuchyně, koupelny, ale také kanceláře, prodejny, lékárny, prezentační místnosti, interiéry bank atd. Pomocí speciálních nástrojů (obklady a dlažby, světla, závěsy, záclony, ubrusy, obrazy...) je snadné vytvořit návrh interiéru a jeho celou technickou dokumentaci. Tuto verzi je možné rozšířit i o fotorealistické vizualizace a 3D animace.

ARCHline.XP 2010 PHOTO EDITION

Tato speciální verze je určena pro zakomponování 3D modelu do fotografie. Naleznete zde virtual staging, kde můžete aranžovat nábytek do fotografie prázdné místnosti. Další funkcí je fotomontáž, která vám umožní vsadit 3D model stavby do fotografie prostředí. Vybavení nástrojů této verze je podřízeno manipulaci s objekty. Výstupem je vyrenderovaný rastrový obrázek.

ARCHline.XP 2010 FREE EDITION

Volně šiřitelná verze programu ARCHline.XP. Nabízí nástroje a funkce jako komerční verze pro tvorbu interiérů, omezení spočívá v počtu výkresů a tisku v nízkém rozlišení. Tuto verzi můžete použít také k prohlížení projektů a modelů z komerčních verzí.


Mohlo by vás zajímat: