Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nástroje pro řízení životního cyklu výrobku

Středa, 18 Březen 2009 10:14

Tags: Autodesk | CAD

CAD/PLM produkty z dílny společnosti Autodesk
Jste uživatelem CAD produktu z dílny společnosti Autodesk? V tomto článku se můžete dočíst jak základní CAD rozšířit o další nástroje, které zvýší vaši spokojenost.

Autodesk Vault

Nástroj pro správu souborů v lokální skupině konstruktérů. Vault je volně dostupný pro každého uživatele programů Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical a AutoCAD.

Pro koho.

Autodesk Vault je určen pro konstrukční týmy propojené v jedné počítačové síti. Zajišťuje provoz centrálního úložiště s ohledem na podporu týmové práce v prostředí programů Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical a AutoCAD.

Přínosy.

Přehled o tom, kdo na daném souboru pracuje, jaká verze souboru je platná a kdo ji vytvořil. Podpora týmové práce, která s použitím vhodné metodiky práce (například modelování Top-Down) umožňuje efektivní spolupráci konstruktérů na jednom projektu.

Vyhledávání s možností opětovného použití již jednou vytvořených dat. Vyhledávání je postaveno na databázových informacích uložených ve Vaultu. Je proto velmi rychlé a umožňuje vyhledávání dle celé škály používaných vlastností souborů.

Sledování verzí dokumentace s možností vrátit se ke starší verzi dokumentů.
Pozice ADM v Product Lifecycle Managementu (PLM)
Pozice ADM v Product Lifecycle Managementu (PLM)

Autodesk Productstream

Základní nástroj pro sledování životního cyklu výrobku ve strojírenském podniku. Obsahuje plnou funkcionalitu Vaultu a rozšiřuje ji o nástroje pro správu životního cyklu výrobku.

Pro koho.

Je určen pro strojírenský podnik libovolné velikosti. Podporuje práci nad společnými daty umístěné ve více lokacích. Podporuje předávání informací mezi všemi zaměstnanci podniku počínaje obchodem a výrobu konče.

Productstream pracuje s položkou. Umožní přidružit k položce libovolný počet dokumentů a sledovat položku s ohledem na její životní cyklus. Productstream obsahuje workflow pro sledování změnových řízení.

Productstream automatizuje rutinní úlohy. Načítání data, hromadný tisk dokumentace, exporty dat. Umožňuje propojení mezi informačním systémem podniku a CAD systémem.

Productstream je plně integrován nejen do programů Autodesk Inventor a AutoCAD, ale také SolidWorks a Pro/Engineer. Umožňuje tak spravovat data bez ohledu na CAD platformu.

Obsahuje tenkého klienta pro přístup k datům. Data jsou dostupná i pro „neCADovské“ uživatele. Umožňuje tak například uvolňovat schválenou dokumentaci pro výrobu.
Autodesk Data Management – centrální úložiště dat ve firmě
Autodesk Data Management – centrální úložiště dat ve firmě

Přínosy.

Sledování stavu položky v průběhu jejího životního cyklu. V každém okamžiku víte, kdo na položce pracuje, kdo schválil její platnost a od kdy do kdy je platná.

Platná výrobní dokumentace položky na jednom místě. Výroba vždy ví, podle jaké dokumentace má vyrábět. Minimalizují se tak chyby způsobené výrobou dle neplatné dokumentace.

Opětovné použití dokumentace je komfortní a obsahuje „CADovská“ i „neCADovská“ data. Například NC kódy, vypalovací plány, podklady od zákazníka nebo certifikáty a měřící protokoly.

Sledování verzí položek. Lze snadno dohledat, podle jaké verze dokumentace byl daný výrobek vyroben.

Jednotné prostředí pro práci všech zaměstnanců bez rozdílu umístění pracoviště. O vzájemné předávání dat se postará komponenta Productstream Replicator.
Správa souborů a verzí v Autodesk Data Management
Správa souborů a verzí v Autodesk Data Management

Autodesk Streamline

Internetový portál pro správu a sdílení souborů. Rozšiřuje možnosti Vaultu a Productstreamu o předávání dat mezi vzdálenými týmy a mezi dodavatelem a zákazníkem.

Pro koho.

Pracujete v rozsáhlé skupině a není možné trvalé propojení pomocí VPN. Použijte jako společné úložiště Autodesk Streamline. Vault i Productstream obsahují nástroje pro automatické umístění dokumentů na Streamline.

Streamline je vhodným prostředím, jehož pomocí můžete zapojit zákazníka do procesu vzniku a schvalování dokumentace. Stačí zákazníkovi poskytnout přístupové údaje a umístit dokumenty na Streamline.

Přínosy.

Přehled o stavu dokumentace a sdílení dokumentů v rozsáhlé skupině nejen co do počtu lidí, ale také co do umístění pracovišť na Zemi.

Přímá komunikace se zákazníkem. Zákazník má přehled o stavu rozpracovanosti zakázky. Může se k dokumentům vyjadřovat, doplňovat k nim poznámky a tak předejít chybám v konstrukci.
Řízení stavu životního cyklu dat v Autodesk Data Management
Řízení stavu životního cyklu dat v Autodesk Data Management

Autodesk Productstream Professional

Nástroj pro sledování životního cyklu výrobku přizpůsobitelný potřebám strojírenského podniku. Tento produkt vychází z osvědčeného systému pro správu dat Compass.

Pro koho.

Autodesk Productstream Professional je určen pro střední a velké strojírenské podniky, kterým standardní funkcionalita Productstreamu nestačí.  Požadují funkcionalitu robustního systému správy dat s možností přizpůsobení zavedeným vnitřním procesům podniku.

Přínosy.

Productstream Professional přináší kromě již zmíněných přínosů Vaultu a Productstreamu navíc přizpůsobitelné nástroje pro pokrytí vnitrofiremních procesů. Přináší pružnou definici schémat řízení životního cyklu a verzí dokumentů s možností definice různých schémat pro odlišné typy dat.

Productstream Professional obsahuje Report Generátor pro export do řady formátů, definice různých šablon pro tabulky, grafy, čárové kódy, grafiku, Report Designer pro návrhy seznamů, datových listů a štítků včetně podpory čárových kódů.

Součástí Productstream Professional je plné webové rozhraní pro čtení i zápis dat.

Plná integrace do programů Autodesk Inventor, AutoCAD, SolidWorks, Pro/Engineer a MS Office.


Mohlo by vás zajímat: