Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SolidWorks 2011 zrealizuje vaše dobré nápady

Úterý, 28 Prosinec 2010 12:05

Tags: Software | SolidWorks

solidworks2-01Dvacátého druhého září 2010 představila společnost Dassault Systèmes SolidWorks Corp. (DS SolidWorks) na tiskové konferenci v Praze zástupcům odborného tisku z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska oficiálně produktovou řadu SolidWorks 2011. Přináší nové možnosti jak urychlit návrh výrobků, prohloubit spolupráci a posílit vazby mezi návrháři a výrobci. Nová rodina produktů SolidWorks 2011 obsahuje stovky vylepšení, které požadovali zákazníci každodenně používající SolidWorks při navrhování nových výrobků: ověřování parametrů výrobků, snazší komunikaci s partnery, lepší správu návrhových dat a minimalizaci dopadu výrobků na životní prostředí.

Nové a vylepšené funkce

Nové funkce kreslení kót a popisů v CAD softwaru SolidWorks eliminují čas a úsilí potřebné k ručnímu kótování. Uživatelé mohou automaticky zarovnávat, překlápět a centrovat kóty jedním kliknutím myši – bez jakéhokoli překrývání. Výkresy vypadají čistší a profesionálnější než kdy dříve.

Nové zjednodušení 2D pomáhá zrychlit analýzu součástí. Uživatelé jednoduše vyberou protínající se plochy a aplikují zatížení a omezení k provedení statických, nelineárních, tlakových a tepelných studií. SolidWorks Simulation okamžitě počítá výsledky a zobrazuje je v plném 3D modelu – ihned a bez čekání.

Nový modul chlazení elektroniky umožňuje uživatelům nastavit a provést tepelné simulace rychle a snadno. Pomáhá zaručit, že nedojde k roztavení elektronických součástí výrobků teplem. Nový modul HVAC pracuje obdobně pro vytápění, ventilaci a klimatizaci. Rozšířená knihovna součástí nyní zahrnuje ventilátory, materiály, dvourezistorové součásti a balíčky integrovaných obvodů. Nové proměnné pro analýzu zahrnují kvalitu místního ovzduší, teplotu prostředí či odporové zahřívání.

solidworks2-02Zpestřením tiskové konference v Praze, na níž byla prezentována nová verze SolidWorks 2011, se stala ukázka nové hračky Parot. „Papoušek" je poháněn čtyřmi vrtulemi, je osazen dvěma kamerami a ovládá se iPhonem. Do něho v reálném čase vysílá obraz z kamer, podle kterých se ten, kdo papouška pilotuje řídí. Navržen a odzkoušen byl, jak jinak, v softwaru SolidWorks. Bude Parot letošním vánočním trhákem, jak předvídali pracovníci SolidWorks?

Nová lišta v menu softwaru pro správu produktových dat – SolidWorks Enterprise PDM – zrychluje přístup ke klíčovým návrhům. Tato lišta menu, která se integruje přímo do Průzkumníka Windows, spojuje jednoduchost prostředí operačního systému Windows s výhodami podnikové strategie nakládání s daty. Přispívá ke zlepšení spolupráce, řízení a opětovnému využívání cenných návrhových informací.

Prohloubení komunikace a spolupráce

Čím lépe klíčoví investoři pochopí záměr a směřování návrhu, a to od samotného počátku projektu, tím plynulejší bude cesta k hotovému výrobku. To je důvod, proč společnost DS SolidWorks soustavně zlepšuje výkonné funkce softwaru SolidWorks pro spolupráci a vizualizaci:

Novinkou v SolidWorks 2011 je například schopnost snadněji vytvářet přesvědčivé fotorealistické vizualizace v aplikaci PhotoView 360. Ta je nyní plně integrována do CAD softwaru SolidWorks a v vytváří jediné a jednotné prostředí pro návrh a renderování.

Pro dosažení dokonalého zážitku mohou uživatelé SolidWorks nabídnout svým zákazníkům „virtuální procházku" modelem díky novým možnostem procházení návrhu. Uživatelé mohou snadno procházet vizualizaci návrhu s pomocí myši nebo konzole na obrazovce – žádné přednastavené cesty nejsou nutné.

solidworks2-03
Zákazníci SolidWorks rovněž mohou úžeji spolupracovat s partnery prostřednictvím zasílání návrhů, které jsou právě tak podrobné, jak je potřeba. Nový nástroj Defeature usnadňuje odstranění nepotřebných detailů nebo citlivého duševního vlastnictví ještě před sdílením návrhu s partnery. Vámi navrženou zjednodušenou součást tak má k dispozici řada dalších subjektů, které ji mohou použít do svých výrobků.

Pro zlepšenou komunikaci nad rámec konstrukčního týmu je k dispozici 3DVIA Composer, software pro technickou komunikaci, který představuje dynamickou a interaktivní schopnost „scénáře".

Pomáhá zprostředkovat zákazníkům procesní pokyny formou interaktivních snímků. Uživatelé mohou vytvářet návod krok za krokem – pro kolegy z výroby, potenciální zákazníky zvažující velký kontrakt, stávající uživatele výrobku a další příjemce. Jednoduše myší přetahují jednotlivé pohledy (metodou

drag and drop), čímž získávají interaktivní postupy, které jsou jasné a přehledné. Magnetické linie představují další inovativní funkci, která zvyšuje produktivitu pečlivým organizováním obsahu s minimálním počtem nutných kliknutí.

Spojení s výrobou

Aktivní komunikace mezi konstrukčním a výrobním týmem pomáhá zajistit, že tyto týmy skutečně vytvářejí propracované výrobky a v rámci organizace jsou minimalizovány nákladné prostoje, zmetkovost či přepracovávání projektů.

Pro více informací o rodině produktů SolidWorks 2011 – včetně ukázkových videí – navštivte web www.solidworkslaunch.com/cs.


Mohlo by vás zajímat: