Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SEGULA Technologies využívá výhod Altair Partner Alliance

Autor článku: Advenced Engineering   
Pondělí, 12 Červen 2017 00:00

Tags: Altair | CAE | HyperMesh | Licencování software | SEGULA

segula ilustracniSEGULA Technologies je mezinárodní engineeringová poradenská skupina s více než třicetiletými zkušenostmi, která se specializuje na špičkové inovace. Společnost nabízí svým zákazníkům pokročilé technické znalosti a tým odborníků s unikátním know-how – specifickým pro každé odvětví: automobilová a průmyslová vozidla, letectví a obrana, železnice, energetika, námořní doprava a mnoho dalších odvětví. Společnost se sídlem v Paříži je zastoupená ve 22 zemích po celém světě. Zaměstnává 6800 lidí a v roce 2013 dosáhla obratu 400 miliónů eur.

segula logo

 

Klíčové informace

Průmysl
Engineeringové služby

Výzva
Poskytnout ekonomicky efektivní přístup k různým softwarovým nástrojům a splnit tak požadavky zákazníka

Řešení společnosti ALTAIR
Poskytnutí všech požadovaných softwarových nástrojů prostřednictvím balíčků Hyperworks, PBS works a s využitím jednotek HWU v Altair partnerské alianci.

Výhody

  • Efektivní přístup k požadovaným nástrojům
  • Splnění požadavků zákazníků
  • Snížení celkových nákladů na softwary

Ve skupině SEGULA Technologies pracuje přibližně 300 vývojových inženýrů každý den s různými softwarovými nástroji CAE. Ačkoli tato společnost poskytuje engineeringové služby v různých průmyslových odvětvích, zaměřuje se zejména na automobilový průmysl. Jen v sídle společnosti pracuje zhruba 100 inženýrů v 90 % případech pro automobilový průmysl a poskytuje svým zákazníkům všechny druhy simulačních a engineeringových služeb. Vzhledem k tomu, že práce na projektu musí být efektivní a účinná, pracuje mnoho inženýrů přímo u zákazníka, a jsou tedy plnohodnotně integrováni do jejich vývojových týmů.

SEGULA Technologies – příběh úspěchu

Společná historie firem SEGULA Technologies a Altair sahá až do roku 2006, kdy společnost SEGULA Technologies získala Eurosim, divizi skupiny Mecalog, od které Altair zároveň získal svůj nelineární FE-řešič RADIOSS.

Inženýři společnosti SEGULA Technologies pracují na mnoha různých vývojových projektech, od malých, jako je vývoj jediné komponenty nebo provedení specifického typu simulace, až po kompletní vývoj a simulaci celého vozidla. Také pracují na vývoji metodik, u kterých se specializují jak na simulační a optimalizační úkoly, tak i na konstrukční projekty.

Během procesu vývoje využívají inženýři společnosti SEGULA Technologies nástroje z balíčku HyperWorks. HyperMesh pro pre-processing, HyperView a HyperCrash pro post-processing a také řešiče OptiStruct a RADIOSS.

segula 1

segula 2

Kromě řešení HyperWorks využívá společnost také PBS Works (což je nástroj od firmy Altair pro správu pracovního vytížení) a Altair Software Application Optimization (Altair SAO). V závislosti na požadavcích zákazníka využívají také nástroje Altair Partner Alliance, jako je nCode DesignLife pro únavovou analýzu, Madymo pro analýzu nárazů, simulaci vstřikování Moldex3D, Total Materia pro vyhledávání materiálů a Digimat pro modelování a analýzu kompozitů. SEGULA také plánuje využít v budoucnu skrze partnerský program APA i program Crash Cad Calculate.

Specializované vývojové služby

Výzvou bylo vyřešit požadavky zákazníků na specializované vývojové služby a specifikované nástroje současně s řízením nákladů.

Poradenská skupina SEGULA Technologies je jako poskytovatel engineeringových služeb zcela závislá na požadavcích zákazníka, které rozhodují o tom, jaké softwarové nástroje budou použity. Spolupráce s mnoha různými zákazníky samozřejmě znamená nutnost přizpůsobit se jejich specifickým vývojovým procesům, a tedy i použít konkrétní softwarové nástroje. Aby společnost SEGULA Technologies mohla splnit všechny tyto požadavky, musí být velmi flexibilní, a to hlavně pokud jde o vlastní software.


Automobil Hagora od firmy Segula – pohled zpředu


Automobil Hagora od firmy Segula – surová karosérie


Automobil Hagora od firmy Segula – celkový pohled


Automobil Hagora od firmy Segula – boční pohled

Udržování takové obrovské škály softwarových licencí může být velmi nákladné, zvláště pokud je určitý softwarový nástroj používán třeba jen jednou za rok pro jeden konkrétní projekt, nebo dokonce méně. Konkurence na trhu engineeringových služeb je velmi vysoká, což nutí poskytovatele, aby své služby nabízeli za přiměřenou a konkurenceschopnou cenu, zejména ve srovnání se zahraničními společnostmi. Proto musí mít společnosti jako SEGULA Technologies velmi flexibilní a nákladově efektivní přístup k co největšímu počtu softwarových nástrojů, aby si udržely konkurenční výhodu na trhu.

Inženýři ze společnosti SEGULA Technologies musí odevzdat svým zákazníkům spolehlivé výsledky své práce a obsáhnout širokou škálu aplikací, mezi něž patří např. analýzy konečných prvků, kolizní „crash“ analýzy, statické a únavové analýzy, NVH nebo optimalizace hmotnosti. I to bylo dalším z přesvědčivých důvodů pro implementaci rozmanitého portfolia snadno dostupných nástrojů.

Jak sdílet licence

Nabízí se řešení v podobě speciálního licenčního systému pro softwary, který umožňuje maximální svobodu. Aby byl zajištěn přístup ke všem nebo alespoň k většině nástrojů, které potřebují inženýři společnosti SEGULA Technologies ke své každodenní práci, zvolila společnost flexibilní licenční systém HyperWorks, patentovaný firmou Altair. S těmito jednotkami mají přístup nejen ke všem nástrojům obsaženým v balíčku HyperWorks, ale mohou je využít i pro PBS Works, řešení Altair SAO a pro všechny nástroje, které jsou obsažené v partnerské alianci Altair (APA). Tato maximální flexibilita je velkou výhodou a dává společnosti SEGULA Technologies možnost být špičkou na trhu.

„Software firmy Altair je nedílnou součástí naší denní inženýrské práce a téměř každý inženýr používá nejméně jednou ročně alespoň jeden z těchto softwarových nástrojů. Někteří používají RADIOSS, někteří OptiStruct, HyperMesh, HyperView nebo HyperCrash. Přibližně 50 % inženýrů používá produkty Altair každý den, a to hlavně pokud pracují pro zákazníka, jehož standardním nástrojem jsou také nástroje HyperWorks. Navíc, protože téměř všichni tady v SEGULA vědí, jak používat HyperMesh, a pravidelně jej používají, jsou jednotky HyperWorks dobře a často využívané. Kromě nástrojů HyperWorks používáme naše jednotky také pro přístup k několika nástrojům poskytovaným skrze APA. Nejzajímavějším nástrojem pro nás je určitě DesignLife. Na softwarovém trhu jsme v současné době nenalezli jiný softwarový nástroj, na kterém bychom mohli lépe provádět analýzu únavy. Nyní máme zde ve Francii jednoho zákazníka v oblasti automobilového průmyslu, který přímo vyžaduje použití nástroje DesignLife pro analýzu únavy. Díky APA nebylo nutné, abychom si kupovali roční licenci tohoto nástroje. Nástroj DesignLife můžeme totiž využívat v rámci nového licenčního systému a úspěšně zvládnout všechny požadované únavové analýzy bez dalších nákladů,“ vysvětluje Alexis Gorse.

Výsledky/Výhody

Díky flexibilnímu licenčnímu systému společnosti Altair a nabídce Altair Partner Alliance má SEGULA Technologies přístup k velkému množství softwarových nástrojů za rozumnou cenu.

segula alexis gorse„V rámci společnosti používáme mnoho různých softwarových nástrojů, protože – jak byste očekávali – každý zákazník má vlastní metodiku a individuální požadavky. Jedním z příkladů je crash analýza. Výhradně pro tento úkol používáme pravidelně čtyři různé softwarové nástroje a všechny tyto nástroje dělají v podstatě totéž. Díky společnosti Altair a Partner Alliance, která nám může výhodně poskytnout mnoho různých softwarových nástrojů, nemusíme kupovat nebo pronajímat tolik licencí a to nám umožňuje nabídnout naše služby za konkurenceschopnější cenu.“
Alexis Gorse, CAE Team Manager, SEGULA Technologies

SEGULA Technologies samozřejmě dokázala splnit všechny požadavky zákazníků i před využitím nabídky Altairu, ale nyní místo nákupu nebo pronájmu mnoha individuálních licencí může pokrýt většinu svých potřeb pouze jedním licenčním systémem. Firmu Altair vnímáme nejen jako dodavatele softwaru, ale i jako našeho spolehlivého partnera, který nám nabízí kompletní nabídku softwaru a který přináší odborné znalosti i potřebnou technickou podporu. Vzhledem k tomu, že používáme naše jednotky HyperWorks i pro nástroje Altair Partner Alliance, je využití jednotek, které vlastníme, mnohem efektivnější a flexibilnější na základě licencí,“ říká Alexis Gorse. Nabídka firmy SEGULA Technologies se po tomto přechodu příliš nezměnila, ale nyní mohou poskytovat své služby za mnohem lepší cenu, a tím i posilovat a ještě více upevňovat své postavení na trhu.

segula 7

„Ve Francii hraje cena velmi důležitou roli, a to zejména v automobilovém průmyslu. Je tedy pro nás velkou výhodou využívat nabídky APA, kdy nemusíme kupovat jednotlivě každý drahý softwarový nástroj, který zákazník požaduje. To zlepšuje naše nabídky zákazníkům. Vidíme v APA příležitost používat přesně ty softwarové nástroje, které vyžadují naši zákazníci. APA nám tedy pomáhá být efektivnější a flexibilnější, za lepší a ještě konkurenceschopnější cenu,“ uzavírá Alexis Gorse.

segula 8

Další informace naleznete na adrese www.segulatechnologies.com

 


Mohlo by vás zajímat: