Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3E Praha Engineering a školy

Středa, 19 Říjen 2011 08:16

Tags: CAD | CAM | CNC | Strojírenství

3e-01Akciová společnost 3E Praha Engineering vznikla v roce 1990 jako distribuční softwarová firma a dnes patří k předním dodavatelům CAD/CAM systémů v České a Slovenské republice. Její fungování je již od poloviny devadesátých let velice úzce spojeno s dodávkami těchto systémů a souvisejících služeb i pro oblast školství. A i když jsou hlavními zákazníky z oblasti škol především střední průmyslové a střední odborné školy a učňovská zařízení, řada dodávek a instalací byla zrealizována i do vysokého školství a také i základních škol.

Vlastně je to zcela pochopitelné, vždyť počítačová 3D-grafika a její aktivní používání k modelování světa a všech procesů okolo nás se pomalu stává součástí obecné inteligence a lidské fungování v celé řadě odvětví si bez ní už ani nedovedeme představit.

3e-02Setkání pedagogů SOŠ Třineckých železáren

Aktivity firmy 3E Praha Engineering v oblasti školství se primárně nesoustřeďují na vlastní dodávku produktů, ale i v této oblasti se zaměřují především na řešení pedagogické problematiky a soustřeďují se hlavně na smysl aplikace CAD/CAM systémů v pedagogickém procesu. Vždyť jak pro učitele, tak pro studenta nesmí být zavádění těchto moderních počítačových prostředků cílem, ale musí být prostředkem k lepšímu pochopení studované látky, prostředkem k pochopení procesů, které CAD/CAM systémy dovolují modelovat a popsat a které řeší. Ve vztahu na tyto cíle společnost 3E Praha Engineering zpracovává a nabízí školám různé výukové materiály, sbírky příkladů, vzorové úlohy včetně správných postupů řešení, navrhuje obsahy testů apod. S tím jde ruku v ruce nabídka školení učitelů, a to jak v oblasti práce s CAD/CAM systémy, tak v oblasti aplikace těchto systémů v nejrůznějších předmětech, jako jsou matematika, deskriptivní geometrie, fyzika, technické kreslení, základy konstruování a projektování, statické a dynamické analýzy fyzikálních procesů atd.

3e-03Prohlídka školy SOŠ Třineckých železáren

Již více než 10 let firma pořádá „setkání školních uživatelů". Tato dvoudenní setkání učitelů středních škol a učňovských zařízení jsou vždy tematicky zaměřena na aplikaci CAD/CAM systémů v nějaké oblasti života okolo nás (sklářství, elektroerozívní obrábění, tváření plechů, kovárenství ...). V jejich rámci jsou učitelé jak teoreticky, tak prakticky seznamováni s tím, jakou roli sehrávají CAD/CAM systémy v dané oblasti, co by bez nich nešlo vůbec realizovat, co by šlo velmi obtížně ... Učitelé se během těchto dnů setkávají vždy s lidmi z praxe a součástí setkání je vždy návštěva některé komerční firmy z dané oblasti.

3e-04Soutěž středních škol v CNC programování

Značné popularitě se již mnoho let těší jednodenní CAD soutěže, které firma pořádá v kategoriích kreslení (2D) a modelování (3D) pro středoškolské uživatele libovolných CAD-systémů a dvoudenní CAM soutěž v ručním a strojním programování CNC-strojů. Soutěže neslouží jenom k získání odměn, ale ukazují školám, jak dalece lze nastavit hranici výuky a tím jak nastavit osnovy.

3e-05Soutěžní tým F1 1-Dalas u prezentačního panelu

Posledním výrazným projektem, do kterého se firma 3E Praha Engineering zapojila, je role technického partnera v celosvětovém projektu „F1 ve školách", jehož licenci pro Českou republiku získala agentura BPA sport marketing. V tomto projektu, u jehož základů stál sám Bernie Ecclestone, musejí středoškolské týmy studentů v CAD systému zkonstruovat, v CAM připravit technologii a na CNC centru vyrobit model závodního vozu formule F1. Svůj postup prací obhajují před porotou, která kromě vlastního technického řešení hodnotí i týmovou identitu soutěžících, marketingové aktivity týmu a nakonec i vlastní soutěž vyrobených modelů na dráze. Letos už potřetí přivedl tento projekt jeden z českých týmů i do celosvětového finále – tentokrát v malajském Kuala Lumpuru. Je to jeden z mála projektů, kde je hodnocena nejen kvalita odvedené práce, ale i samotná vlastní spolupráce mezi studenty.

3e-06Poslední úpravy závodního vozu

Společnost 3E Praha Engineering se za dvacet dva let svojí existence stala významným a pevným zázemím uživatelů CAD/CAM systémů v České republice a na Slovensku. Pokud se i vy plánujete vydat cestou aplikace CAD/CAM systémů v pedagogickém procesu, pak je firma 3E Praha Engineering tou správnou volbou.

3e-07Vítězný vůz v ročníku 2009/2010

3E Praha Engineering, a. s.


Mohlo by vás zajímat: