Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rozloučení s 15. ročníkem SWW

Autor článku: Karel Heinige   
Pondělí, 28 Leden 2013 14:43

Tags: Marie Planchard | Model Mania | SolidWorks | SWW 2013 | Tom Atchinson

ModelMania P1239668Poslední, třetí den zahajujeme reklamní vložkou dalšího velkého sponzora konference – firmy Dell. Pak přichází na řadu tradiční Model Manie, její 14. ročník. K vidění jsou v přehledu modely všech předcházejících let a jde o skutečně zajímavé srovnání. Když se zpětně dívám na fotografie, tak musím konstatovat, že Mark Schneider má na slajdech špatné datum, protože v titulku je rok 2012. Ale nevadí, soutěžící byli i tak odměněni hodnotnými cenami – grafikami Nvidia Quadro 5000, 4000 a 2000 – to podle umístění – a tablety Google Nexus s platformou Nvidia Tegra.

Mezi zákazníky získal první cenu Satakal Khalsa z firmy TriAxial Design and Analysis, který splnil zadání soutěže za 8 minut 45 sekund. Mezi prodejci ověnčil vítězstvím svou účast Gordon Steward z TSM CAD Centre za čas 9 minut a 23 sekund. Když pak člověk vidí na plátně celý postup modelování, vypadá to jako „brnkačka“.
ModelMania P1239670
Také v letošním roce se musela přijít pochlubit úspěchy ve sféře vzdělávání Marie Planchard. Asi si navíc vzala k srdci moji připomínku z loňského roku, kdy jsem jí vytkl, že chvíli nepostojí a že ji nejsem schopen pořádně vyfotit tak, aby neby byla rozmazaná. Letošní snímky jsou lepší, a to mám stále stejnou techniku značky Olympus, ale zase o rok starší. Marie pozvala na pódium zakladatele a prezidenta nadace Maverics Civilian Space Toma Atchinsona. Klíčovým projektem této nadace je sestrojení a vypuštění amatérské rakety do kosmu. V projektu pracují studenti a dnes už i bývalí studenti a bylo poutavé sledovat, s jakým nadšením svou práci berou. Také není bez zajímavosti, že Tom Atchinson navštěvoval na začátku 70. let minulého století středoškolský klub elektroniky na Homestead High School v kalifornském Cupertinu, ve kterém se potkal s Stevem Jobsem, pozdějším spoluzakladatelem firmy Apple. Nadace stále hledá sponzory, protože vývoj a zkoušky rakety nejsou zrovna levnou záležitostí. A tak jistě bylo pro Toma Atchinsona velmi příjemným překvapením, když mu Marie Planchard slíbila financování projektu na další rok od DS SolidWorks.
Planchard Atchinson Jobs

A abychom ve sponzorství pokračovali, představil se další sponzor letošní konference, kterým byla firma Nvidia. Tu pak vystřídal Bruce Holway, produktový ředitel výzkumu a vývoje SolidWorks, který přítomné seznámil s nejžádanější desítkou vylepšení programu SolidWorks. Pro rok 2013 platí toto pořadí:

  1. Rychlejší čas obnovení
  2. Schopnost ukládat soubory do předcházejících verzí – zpětná kompatibilita
  3. Lícování drážek
  4. Možnost uzamčení rotace cylindrických součástí
  5. eDrawings také pro zařízení se systémem Android
  6. Možnost stejných odstupů u lineárních polí prvků
  7. Výchozí souosost válcových ploch
  8. Externí závitový průvodce pro všechny typy závitů
  9. Kreslení úsečky od jejího středu
  10. Přidání pomocného řádku pro nastavování úhlů

Představením nejžádanějších změn – vylepšení – v SolidWorks začíná poslední den konference pravidelně velmi očekávaná ochutnávka novinek v další chystané verzi SolidWorks, tedy letos s číslicí 2014. I letos šlo o záležitost velmi vtipně zpracovanou do podoby reklamních šotů, u kterých, zřejmě aby nedošlo k mýlce, bylo vždy uvedeno, že v reklamě uváděné zboží není možné objednat. A tak jsme se v této Jeremy’s Designer Gift Show mohli setkat například se SolidGrillem 3000 vypadajícím jako notebook (schválený dokonce i americkým TSA – Úřadem pro bezpečnost přepravy) a na něm vysvětlené novince navrhování umístění elektrických součástek na plošném spoji s ohledem na teplotní poměry v okolí, atd.
Solid Grill 3000
Jeremys Designer Show

Bertrand SicotPo tomto oddychovém a bránice diváků dráždícím bloku už bylo na řadě závěrečné ohlédnutí za právě absolvovaným ročníkem konference v podání prezidenta společnosti Dassault Systèmes SolidWorks Bertranda Sicota a jeho pozvání na rok 2014 do San Diega. Konference má ještě na programu různé workshopy, také posledních pár hodin je otevřena hala s výstavními stánky partnerů konference. Toho ještě využívám k pořízení fotodokumentace a mohu napsat, že konference je úspěšně za námi.


Mohlo by vás zajímat: