Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

„Už jste viděli nový SpaceClaim 2011?"

Pátek, 13 Květen 2011 13:18

Tags: CAM | Nexnet | Planit | SpaceClaim

space-01Akciová společnost Firma Nexnet přichází na trh s novou verzí SpaceClaimu pro rok 2011. Nová verze s sebou přináší spoustu novinek a vylepšení, které mnohem více zjednoduší, urychlí a především zefektivní práci všem uživatelům. Mezi novinky jistě patří i navázání přelomové spolupráce s firmou Trumpf nebo otevření on-line internetové knihovny Trace Parts pro uživatele SpaceClaimu zdarma, kde naleznou mnoho užitečných 3D modulů. Nexnet zastupuje předního světového dodavatele CAD/CAM řešení z Velké Británie, firmu PLANIT. Nabízí software, který je zaměřen na opracovávání dřeva, kovu, kamene, a distribuuje ho do celé České republiky, ale i na Slovensko.

Informace o SpaceClaimu

Společnost SpaceClaim byla založena roku 2005 a momentálně je lídrem v oblasti 3D konceptuálního modelování na světovém trhu se svým 3D modelovacím softwarem. SpaceClaim se od všech ostatních konkurenčních Solid modelářů liší v tom, že nabízí jedinečný princip přímé editace Solid modelů, což inženýrům a designérům umožňuje naprostou volnost při modelování v co nejkratším možném čase. SpaceClaim přináší nový pohled na práci s vašimi CAD modely. Geometrii je možné vytvářet a upravovat dynamicky pomocí tažení myši. Všechny změny, které jsou prováděny při modelování, se zobrazí ihned v reálném čase, což vám umožní neustále si udržovat představu o kompletním modelu během vaší práce. Nová technologie umožňuje bez znalosti historie tvorby geometrie a bez znalosti vztahů mezi jednotlivými prvky modelu modifikaci kompletního tvaru modelu. Tím je potlačena možnost vzniku chyb při přenosu modelů mezi jednotlivými formáty, ale zároveň model zůstává dál živým a funkčním.

Jednoduché ovládání pomocí 3D myši

Práce se SpaceClaimem je velmi jednoduchá, pomocí pár tahů myší a během několika minut dokážete vymodelovat cokoliv, co si usmyslíte. Obyčejnou myš však může nahradit speciální 3D myš od společnosti 3Dconnexion, se kterou dosáhnete o 50 % kliků myší méně a o 30 % vyšší produktivity. Speciální 3D myši jsou nabízeny hned v několika různých variantách. Na obrázku můžete vidět 3D myš s označením SpaceExplorer, která je ve firmě Nexnet již řadu let používána, a má zásluhu na dosahování rychlých a lepších výsledků na špičkové úrovni. Díky novým snadno použitelným

a přeprogramovaným klávesám pro konstrukční aplikace se SpaceExplorer stává pokročilým ergonomickým nástrojem 3D se špičkovým výkonem při ceně střední třídy. Výrobky firmy 3Dconnexion jsou využívány například také ve Škodě Auto v Mladé Boleslavi.

space-02

Globální partneři SpaceClaimu

Mezi přední partnery, kteří využívají software SpaceClaim při modelování svých nových modelů, patří Nokia, Siemens Networks, BorgWarner, Medtronic, Lotus Cars, Sharp, K2 Medical Systems, FuelCELL energii, Emhart Glass, GE Aviation, General Dynamics a US Navy.

Oblasti nasazení SpaceClaimu

SpaceClaim se využívá v oblasti designu, přípravy výroby prototypů a v oblasti podpory CAM výroby. Mezi zákazníky, kteří využívají SpaceClaim, patří přední světové automobilky, letecký i zdravotní průmysl a také výrobci obráběcích strojů.

Podporované formáty

Formáty, se kterými SpaceClaim dokáže pracovat, je mnoho. Patří mezi ně například: STEP, IGES, ECAD, Rhinoceros, CGR, DWG, DXF, STL, OBJ, XAML, VRML a 3D PDF (vyžaduje Adobe Acrobat 9 Pro Extended).

Návaznost na systémy CAD, CAE a CAM

SpaceClaim bezproblémově komunikuje s těmito softwary: Pro/ENGINEER, Autodesk Inventor, CATIA v4, VDA, SolidWorks, Parasolid, NX, CATIA v5, JT Open Data Exchange, TraceParts (standardní součásti, včetně knihoven). Má vazbu i na Bunkspeed HyperShot fotorealistické zobrazení. SpaceClaim hladce spolupracuje s produkty, jako jsou ANSYS, Workbench a GAMBIT, ALGOR, CFdesign, Edgecam, Alphacam, Radan.

Proč si vybrat právě SpaceClaim

SpaceClaim je jedničkou, co se týče rychlosti v oblasti 3D modelování. Umožní vám snadněji realizovat vaše nápady. Ve SpaceClaimu můžete díky velice jednoduchým funkcím snadno a rychle provádět 3D modelování. Nebudete se muset potýkat s různými nedostatky nebo s komplikovanými omezeními, tyto problémy můžete klidně přenechat tradičním CADům.

space-03

Novinky a vylepšení ve SpaceClaimu 2011

SpaceClaim ve verzi 2011 přináší mnoho nových a vylepšených funkcí, mezi které například patří zapůjčení plovoucí licence pro off-line použití nebo bezplatný přístup do on-line internetové knihovny modelů Trace Parts. Adresu knihovny Trace parts, která je kompletně v českém jazyce, naleznete

na tomto odkazu: www.tracepartsonline.net. Přístup do online knihovny pro uživatele SpaceClaimu je naprostou novinkou, jelikož dříve nic takového nebylo. Naleznete zde 100 miliónů nativních 3D modelů, které jsou okamžitě ke stažení. Výrazným zlepšením prošlo povrchové modelování a práce s výztuhami. Úprav se dočkaly také ručně kreslené křivky nebo nástroje pro symetrické posuny. V oblasti tváření plechů byla nová verze SpaceClaimu vylepšena a doplněna o více plechových forem a dále byla přidána interaktivní nápověda, která vám snadno a rychle poradí, co v dané situaci dělat. SpaceClaim zažil obrovský úspěch v roce 2010, když byla podepsána nová smlouva s velkým předním mezinárodním výrobcem strojů na zpracování plechu a kovových materiálů, firmou TRUMPF. Jde o významnou spolupráci, jelikož firma TRUMPF se rozhodla dodávat software SpaceClaim spolu se svými stroji. Tato firma je ostříleným matadorem v oblasti inovace u nástrojových strojů pro zpracování plechu a materiálů v laserové technice, elektronice nebo lékařské technice.

Partnerské řešení SpaceClaimu

ANSYS je světově uznávaný simulační software pro optimalizaci vývojového procesu a ve spojení

se SpaceClaimem poskytuje zákazníkům kombinaci řešení pro analýzu a zjednodušení modelů nezávisle na původním CAD systému a na tom, jak a kde byly vytvořeny. Toto spojení poskytuje vynikající časy přípravy i samotné analýzy.

ALGOR a SpaceClaim nabízejí kompletní řešení pro přípravu i samotnou analýzu modelu, což dělá celý proces skutečně efektivním. Spojili jsme tyto dva softwary, abychom Vám poskytli kompletní řešení pro přípravu modelů k analýze a editaci geometrie pro optimalizaci designu za zlomek času.

Závěrem

SpaceClaim je opravdu unikátní a zároveň špičkový software určený pro 3D modelování, který vám časově urychlí a hlavně zjednoduší vaši práci. V dnešní době všichni jistě dobře víme, že právě čas jsou peníze.


Mohlo by vás zajímat: