Google překladač: English Deutsch

CS-STATIK úspěšně v praxi

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Software | Statika | Stavebnictví

CS-STATIKProjekční kancelář NĚMEC POLÁK využila program CS-Statik německé firmy CSI k návrhu a posouzení ocelových konstrukcí v rámci projektu „Modifikation Verpackungsgebaude – PMC Project“ v německém Wormsu. Investorem byla firma Procter & Gamble. Cílem projektu bylo posouzení ocelové konstrukce objektu stávající haly s ohledem na nové provozní podmínky a návrh stavebních a technologických OK plošin. K posouzení byly použity dostupné moduly CS-Statik pro ocelové konstrukce. Pomocí modulů pro posuzování ocelových nosníků a sloupů a s využitím nástrojů pro přenos zatížení byl nasimulován model konstrukce. Ocelové přípoje byly posouzeny samostatným modulem. Statický výpočet byl proveden podle DIN.
CS-STATIK je skupina programů pro statické výpočty ocelových a betonových konstrukcí a pro geotechnické výpočty. Skupina je složena ze samostatných programů, které mají stejné uživatelské rozhraní a vzájemně spolu komunikují. Každý program řeší určitou skupinu úloh.
Distributorem programu CS_STATIK u nás je společnost AB Studio, která zařadila českou verzi do své nabídky koncem minulého roku. Od této doby již byly programy využity v řadě významných projektů.

Mohlo by vás zajímat: