Google překladač: English Deutsch

Strategická investice Bentley Systems do SITEOPS

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Bentley | Cloud Computing | Stavebnictví

bentley_siteops1034.jpgNa začátku prázdnin společnost Bentley Systems oznámila, že získala minoritní podíl ve společnosti BLUERIDGE Analytics. Tato společnost poskytuje revoluční technologii SITEOPS pro optimalizaci návrhu pozemku a staveniště, využívající cloud-computing a nabízející snížení časových i finančních nároků a současně zlepšení výsledného využívání půdy. SITEOPS je patentovaná webová aplikace, která stavebním projektantům, developerům a pracovníkům zabývajícím se využíváním půdy umožňuje rychle provést simulaci uspořádání pozemku, vytvořit předběžné cenové odhady, optimalizovat návrh pozemku a snížit celkové náklady.
Koncepční návrhy jsou kompatibilní s DGN, DWG, LandXML a dalšími souborovými formáty, takže pro finální projektové práce je lze snadno exportovat do programů jako je MicroStation, Power InRoads nebo Power GEOAPK. K vlastníkům nemovitostí, provozovatelům a obchodníkům, kterým schopnosti SITEOPS přináší výhody, patří například společnosti Lowe’s Companies, Inc. a  Target.
SITEOPS řeší problémy spojené s tradičními způsoby rozvoje pozemků tak, že systematicky zpracovává miliony variant rozvržení, svahování a odvodnění staveniště v průběhu hodin namísto měsíců. To umožňuje inženýrům vytvořit koncepční návrh rychleji a prezentovat developerům více variant. Díky výkonným evolučním výpočetním postupům může SITEOPS uspořit významnou část nákladů souvisejících s využíváním pozemku.
K dispozici jsou produkty SITEOPS Multi Pad pro koncepční návrhy staveniště a SITEOPS Design pro rychlé zpracování odhadu pozemku a koncepčních výkresů. Více informací o produktech je k dispozici na www.siteops.com.

Joseph Viscuso, viceprezident společnosti Stantec, která zaujímá vedoucí postavení na trhu profesionálních konzultací pro projekty týkající se infrastruktury a nemovitostí, k tomu uvedl: „Se SITEOPS jsme se seznámili prostřednictvím našich komerčních klientů jako je Lowe’s Companies a velké množství z nich nyní ve svých projektech jeho používání nařizují. Při návrhu pozemku poskytuje SITEOPS mnohem lepší výchozí pozici – dovoluje například rozmyslet způsoby zmírňování svahu již v počátečních fázích projektu a ne šest měsíců či dva roky po zahájení, jak se běžně stává při tradičním postupu. Poskytuje také předběžná data o nákladech zároveň s možnosti pracovat s pěti, deseti nebo i dvaceti alternativními návrhu. To znamená, že můžete s klientem předem zpracovat opravdu dobré uspořádání a svahování, což může jak zkrátit časové nároky tak redukovat celkové náklady.“

Viscuso dodává: „Takže jsme šťastni, když vidíme, že se Bentley rozhodli pro tuto investici, a těšíme se na spolupráci v oblasti, která může posunout problematiku návrhu staveniště novým směrem. Kromě toho se jako dlouholetí uživatelé Bentley řešení a produktů těšíme na využívání interaktivních pracovních postupů mezi SITEOPS a nástroji pro stavební inženýrství a projektování dopravních staveb.“

Mike Detwiler, prezident a CEO společnosti BLUERIDGE Analytics, říká: „ Jsme skutečně velmi potěšeni tím, že se Bentley Systems, globálně uznávaná společnost v oblasti softwaru pro udržitelnou infrastrukturu, stali naším největším podílníkem. Rozhodnutí Bentley provést tuto významnou investici do naší společnosti a podporovat nás v dalším rozvoji je potvrzením obrovského potenciálu naší technologie pro využívání půdy založené na cloud computingu.

„Pro nás je to velmi zajímavá investice“, uvádí Greg Bentley, CEO Bentley Systems. „Cestou integrovaných projektů zlepšujeme modelování informací pro inteligentní infrastrukturu a to, co označuji jako ‚simulací směrem k optimalizaci‘ se stále více stává klíčovým prvkem. SITEOPS ukazuje, že i komplexní výzva jakou je plánování pozemku, může být řešena s pomocí vědy. Ačkoliv je SITEOPS stále ještě ve fázi akceptace ze strany uživatelů, důvtipný tým BLUERIDGE Analytics v průběhu krátké doby více než prokázal svůj potenciál. Evoluční výpočetní postupy aplikované na problematiku využívání pozemků již nyní stanovují nové standardy zpracování předběžného návrhu staveniště. Stejně důležité je, že manažerský tým firmy demonstroval životaschopný obchodní model postavený na cloud computingu, ze kterého se mnozí z nás mohou učit a například pomoci rozšířit.“

Pro usnadnění sdílení informací mezi uživateli SITEOPS a Bentley produktů, bude na komunitní Bentley web BE Communities přidána uživatelská skupina SITEOPS.

Mohlo by vás zajímat: