Google překladač: English Deutsch

Druhý den konference SWW 2011

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Konference | SolidWorks | SWW | Uživatelé

Fiedler-Hiss-1258075Nejen první, ale i druhý (a další) den začíná pro všechny už před sedmou ráno, protože v tuto hodinu se začíná podávat snídaně. Přispat si můžete, ale jen tak, abyste se pokud možno dostali včas na hlavní program. Mám pocit, že v předchozích letech byl ve stravování větší výběr. Na své si každopádně přijdou pojídači všemožných produktů na způsob ovesných vloček a podobných nesmyslů. Je tu velký výběr průmyslově vyráběných produktů, co je ale uvnitř plastových obalů nevím. Nikdo v okolí si to k snídani nepřináší. Takže co zbývá?

Dnes ovoce v podobě dvou druhů melounů a banánu, teplá je jen opečená a mírně přesolená slanina a opečené trojúhleníčky vytvořené asi z bramborové kaše. Nic moc, ale zasytí to. Po snídani se mnoho lidí vrhne na počítače a vyřizuje poštu nebo čte aktuální zprávy. A čeká se do půl deváté, než je umožněn vstup do haly přetvořené na největší přednáškový sál. A mohl by být ještě mnohem větší. Počítám, že by se dal operativně bez problémů přestavět na kapacitu přesahující 10 tisíc diváků, ne-li víc.

Slova se ujímá Fiedler Hiss a je tu komerční vložka s představením Platinového partnera v podobě společnosti Hewlett-Packard. Poté se objevuje Richard Doyle, který předává ocenění User Group of the Year do Chicaga, cenu User Group Leader of the Year získává Ed Gebo. Phil Sluder, který byl pozván jako další řečník, představil loni zemřelou spoluzakladatelku SolidWorks Power User Group  Michelle Pillars a na její počest pojmenované ocenění Michelle Pillars SWUGN Community Award. Jako první je získává Wayne Tiffany.

Richard-Doyle-a-Ed-Gebo-1258060

Richard Doyle předává ocenění User Group Leader of the Year Edu Gebovi

Phil-Sluder-predstavil-Michelle-Pillars-1258067

Phil Sluder představil loni zemřelou Michelle Pillars a ocenění nesoucí její jméno

Prvni-nositel-Michelle-Pillars-SWUGN-Community-Award-1258072

Historicky prvním nositelem ocenění Michelle Pillars SWUGN Community Award se stal Wayne Tiffany

Dalšího slova se ujal zakladatel SolidWorks Jon Hirschtick a představuje zákazníky používající SolidWorks pro inovativní výrobky. Jako první přichází Bill Townsend z Barrett Technology, firmy používající SolidWorks jako jedna z prvních vůbec. Výrobním programem jsou roboti navrhovaní pro těsný kontakt s lidmi. Tak, aby při takovém kontaktu nedocházelo omylem třeba k rozdrcení ruky či jiné části člověka. Údajně nejsložitější je v robotech prodrátování, které se díky SolidWorks podařilo zredukovat z počtu 100 na pouhé 4! A představený robot dokáže být akční 20 minut při napájeni pěti 9voltovými baterkami.

Bill-Townsend-z-Barrett-Technology-1258089

Víte kolik stála licence SolidWorks 95? Ne? Tak se podívejte dobře na obrázek s Jonem Hirschtickem a Billem Townsendem

Zákazníkem číslo 2 je Rony Abovitz, zakladatel společnosti MAKO Surgical. Představuje, jak se dají dělat pomocí reverze engineeringu robotizované operace poškozených či opotřebovaných části lidského kolena bez totální endoprotézy. Nejprve se počítačovou tomografií vytvoří přesný model kolenních kostí pacienta a na nich se namodelují plochy, které je potřeba opravit. Tyto se vyrobí z vhodného materiálu a jsou pacientovi voperovány na poškozená místa. Na scénu byl pozván i reálný pacient Samuel Brooks, který operaci kolene už absolvoval. Před zákrokem měl takové problémy, že vůbec nechodil a měl váhu až 150 kilogramů. Neuvěřitelné – pouhé dvě hodiny po operaci odešel po svých a za tři dny už hrál golf.

Rony-Abovitz-MAKO-Surgical-1258109

Operaci podle receptu Rony Abovitze z MAKO Surgical by jistě rádi absolvovali mnozí pacienti s pochroumaným kolenem 

Pacient-Samuel-Brooks-1258129

Zde je jeden z pacientů a poskakuje jako by nikdy koleno operované neměl

Opravy-kolenniho-kloubu-1258124

Takto vypadají opravy opotřebovaných částí kolenního kloubu

Poté Jon představil Mika Pisaniho z Local Motors. Termín opensource se nemusí vztahovat jen na software, ale také na výrobu aut. Pokud si chcete sami postavit během zhruba dvou týdnů svoje vlastní auto, které nebude mít na světě víc jak 1999 podobných kousků, inspirujte se na www.local-motors.com.

Mike-Pisani-Local-Motors-1258156

Mike Pisani s Jonem Hirschtickem představují, jak se staví opensource automobil

Na řadu přichází poslední prezentace hlavního programu. Hosty přichází představit ředitel marketingu v DS SolidWorks Darren Henry. Jsou jimi Cassey Pieretti a Bill Spracher z Discovery Channel's Bionic Builders. Ten druhý je konstruktér, samozřejmě používající ke své práci SolidWorks. Ale ten první...? Kluk, který hrával košíkovou a v devatenácti se mu kompletně změnil život po amputaci pravé nohy pod kolenem. A teď se potápí, leze po skalách i umělých stěnách a dělá profesionálního kaskadéra ve filmech. To vše díky speciálně konstruovaným „končetinám“ které si upíná místo normální protézy. Obdivuhodné.

Cassey-Pieretti-a-Darren-Henry-1258171

Tak vypadá ta "obyčejná" protéza Casseye Pierettiho

Proteza-ploutvova-1258185proteza-proudova-1258186

A takto protéza ploutvová nebo motorová pro potápění

proteza-na-lezeni-po-skalach-1258192

Kromě tohoto speciálního nástavce pro lezení má Cassey k dispozici také nástavce vystřelovací a skákací

Do oběda a odpoledne následují samostatné sekce a večer všichni míří autobusy do Cowboys Dancehall na závěrečný večírek. Vždyť ve středu už konference skončí. K jídlu jsou místní speciality, pro středoevropana nepříliš pitelné pivo a další tekutiny, k poslechu rocková kapela a k vidění hlavně rodeo na býcích. To je poprvé, co takovou atrakci vidím naživo a ne jen ve filmu nebo televizi. Asi o  15 minut později potkávám u vyprázdněné rodeo arény kolegy z polského CAD časopisu. "Tak tady to rodeo opravdu probíhalo?" ptají se. "My jsme mysleli, že se to jen promítalo na ta velká plátna." Tak to tedy měli opravdu smůlu :-)


Mohlo by vás zajímat: