Google překladač: English Deutsch

Přístup k obsahu v ProjectWise byl rozšířen i na iPad

Autor článku: Bentley Systems   

Tags: Bentley | iPad | Navigator | ProjectWise

bentley_nav_1123Bentley Systems, firma zaměřená na poskytování komplexních softwarových řešení pro budování a údržbu infrastruktury, oznámila, že rozšiřuje možnost spolupráce v prostředí ProjectWise V8i a funkce pro kontrolu a připomínkování produktu Bentley Navigator V8i i na uživatele mobilních zařízení jako je iPad. Bentley Navigator je v oblasti infrastruktury využíván týmy pro interaktivní zobrazení, analýzu a rozšířený přístup k projektovým informacím jak v rámci individuálních, tak sdílených pracovních postupů. ProjectWise Passport představuje licenci pro všechny ProjectWise klienty, ať již desktop nebo webové, stejně jako pro Bentley Navigator. Aplikace pro iPad přináší uživatelům kdekoliv dostupné nástroje pro spolupráci, kontrolu a připomínkování. K dispozici budou v srpnu prostřednictvím Apple AppStore, odkud si majitelé Passport licencí budou moci stáhnout ProjectWise Explorer pro iPad a Bentley Navigator pro iPad.

ProjectWise Explorer umožňuje uživatelům spolupracovat v rámci pracovních postupů a poskytuje řízený, synchronizovaný a zabezpečený přístup k obsahu projektu jako jsou i-modely (kontejnery pro otevřenou výměnu informací o infrastruktuře), dokumenty Microsoft Office, PDF soubory, obrázky a filmy. Díky nové aplikaci pro iPad budou mít uživatelé tyto funkce k dispozici kdekoliv.

Kromě toho může jakýkoliv tablet nebo laptop s Windows 7, kde je k dispozici webový prohlížeč, přistupovat odkudkoliv k ProjectWise pomocí ProjectWise Web Parts a produktu Bentley Navigator. ProjectWise Web Parts mohou být začleněny do jakéhokoliv webu a integrovány s řešením Microsoft SharePoint. Uvedené funkce jsou podporovány ve všech běžných prohlížečích jako je Internet Explorer, Firefox, Safari a Chrome a nevyžadují flash.

Svým uživatelům umožňuje Bentley Navigator flexibilně pracovat s informacemi a v rámci kontroly a koordinace zobrazovat a připomínkovat modely. Bentley Navigator pro iPad navíc ve vnořeném prostředí nabízí panoramatickou navigaci pro reálnou kontrolu a také synchronizaci poznámek v rámci sdílených pracovních postupů. Panoramatická navigace uživatelům dovoluje jednoduše procházet modely pohyby iPadu, jakoby se skrze okno vnořili do prohlíženého modelu. Připomínky a poznámky k modelu se v prostředí ProjectWise synchronizují z nejrůznějších zdrojů včetně papíru a pera (to je usnadněno díky produktu Bentley ProjectWise Dynamic Plot V8i, který vytváří inteligentní vazbu mezi papírovými výtisky a digitálními modely), z PDF souborů, tlustých i webových klientů ... a nyní i z iPadu.

Kontrola a synchronizace poznámek je realizována pomocí i-modelů díky jejich schopnosti sledovat původ zaznamenaných informací. S cílem zjednodušit nové inovace v mobilním nasazení, rozšířili Bentley schopnosti formátu i-model dvěma způsoby:

  1. I-model nyní může zabalit více souborů s architektonickým, inženýrským, stavebním a provozním obsahem včetně modelů, výkresů, dokumentů Microsoft Office a dalších. To uživatelům umožňuje využívat pohodlný a dobře organizovaný způsob distribuci informací, který může být vyžadován při předávání podkladů pro kontrolní schůzky. Tyto balíčky také mohou sloužit pro přípravu informací pro off-line pracovní procesy.
  2. I-modely nyní mohou být vytvářeny s ohledem na zařízení, na kterém budou používány, jako je nově představený i-model pro iPad, což dovoluje využít jak možností zařízení, tak se přizpůsobit jeho omezením. Tyto pro zařízení připravené i-modely respektují typický způsob použití daného zařízení, jako je například panoramatická navigace na iPadu.

I-modely připravené pro konkrétní typ zařízení mohou být vytvářeny buď přímo v originální návrhové aplikaci nebo být automaticky generovány pomocí produktu ProjectWise Dynamic Composition Server. Proto lze projekty vylepšit o podporu zobrazení příslušných modelů na iPadu včetně okamžitého cloud přístupu a vnořenou kontrolu!

V blízké budoucnosti Bentley plánují uvést vytváření i-modelu a aplikace pro další mobilní zařízení jakou jsou Android a Playbook.


Mohlo by vás zajímat: