Google překladač: English Deutsch

Přepracovaná řada Bentley Map pro infrastrukturu

Tags: Bentley | GIS | Infrastruktura | Software

bentley-01Společnost Bentley Systems oznámila uvedení produktu Bentley Map V8i (SELECTseries 2), 3D desktop GIS softwaru pro infrastrukturu. Bentley Map slouží jako plně vybavená univerzální GIS platforma podporující tvorbu, uchování, údržbu, analýzu a sdílení 2D a 3D geoprostorových informací a používají ho projektanti, inženýři a GIS profesionálové, kteří mapují, plánují, navrhují, staví a provozují infrastrukturu po celém světě. Verze V8i (SELECTseries 2) poskytuje nové funkce zaměřené na úsporu času a zvýšení produktivity, a které dále snižují náklady a rizika spojená se sdílením geoprostorových dat napříč infrastrukturními projekty a podniky.

Aby co nejlépe splnila požadavky různých uživatelů, je verze k dispozici ve třech edicích:

  • Bentley Map PowerView pro základní editaci a kontrolu prostorových informací.
  • Bentley Map pro GIS pracovníky, kteří vytváří, editují, analyzují a udržují prostorové informace.
  • Bentley Map Enterprise pro GIS profesionály, kteří potřebují přístup k pokročilým nástrojům pro správu rastrů, texturování těles, konverzi dokumentů a podporu dlouhých transakcí v Oracle Spatial bez serverové licence.

Všechny tři edice plně podporují pracovní postupy pro 3D GIS modelování a analýzu, jejichž výsledkem jsou přesná prostorová data v inženýrské kvalitě.

Geodet Jean Pellerin, Quebec, City of Montreal, říká: „V současné době používáme Bentley Map pro dokumentaci vodovodní sítě Montrealu a máme obrovskou radost z produktivity, kterou nám přináší. Objektové jádro Bentley Mapu umožňuje snadno vytvářet inteligentní objekty reprezentující infrastrukturu a jsme schopni tvořit nástroje přizpůsobené uživatelům a pomocí nich zlepšovat kvalitu dat. Schopnost Bentley Mapu bezešvě se integrovat s řešeními ProjectWise a Bentley Geospatial Server nám poskytuje možnost sdílet prostorová data v rámci organizace a strukturovat naše pracovní postupy s ohledem na optimální produktivitu. A schopnost Bentley Mapu spolupracovat s Oracle Spatial usnadňuje sdílení informací se všemi zainteresovanými osobami v naší organizaci stejně jako s veřejností."

bentley-02
Erik Wirrin, technický vedoucí oddělení pro CAD a geodetický software v Landinspektørfirmaet LE34, Dánsko, uvádí: „Geoprostorové produkty Bentley používáme v naší zeměměřické praxi více než 20 let. S novou verzí Bentley Mapu V8i nyní máme k dispozici produkt kombinující flexibilitu a přesnost editačních nástrojů MicroStationu s pokročilými GIS funkcemi, které potřebujeme pro naši každodenní práci."

Wirring pokračuje: „Tak, jako se zeměměřictví změnilo z prostého dělání ‚čar na mapě' na získávání velmi přesných informací o poloze a podrobných informací týkajících se zaměřovaného objektu, zjistili jsme, že koncept XFM (XML feature modeling) Bentley Mapu spolehlivě a snadno pracuje s daty, která generujeme z našich geodetických přístrojů Trimble. Na Bentley Mapu také velice oceňujeme Průzkumníka dat, neboť nám umožňuje velmi rychle aplikovat kontrolu kvality na atributy prostorových prvků. Díky němu můžeme hromadně editovat data a rychle odhalovat anomálie v datech, které následně opravujeme. Naši klienti oceňují čisté informace, které jim předáváme."

Nový Bentley Map V8i rozšiřuje schopnost pracovat v prostředí ProjectWise, platformy pro spolupráci, což poskytuje multioborovým projektovým týmům možnost snadno spravovat, vyhledávat, sdílet a vizualizovat geoprostorová a CAD data a dokumenty Microsoft Office. ProjectWise usnadňuje rychlý přístup i k rozsáhlým souborům, účinně a efektivně řídí změny a usnadňuje spolupráci distribuovaných projektových týmů, což snižuje časové ztráty a zlepšuje kvalitu projektu.

bentley-03

K dalším vlastnostem produktu Bentley Map V8i (SELECTseries 2), vedoucím k výrazným časovým úsporám a vyšší produktivitě, patří:

  • Schopnost vytvářet jak 2D, tak 3D prostorová data, což uživatelům umožňuje snadno editovat a spravovat informace v rámci jednotného pracovního postupu.
  • Jednotné geoprostorové prostředí poskytující přímý přístup ke 2D a 3D datům ve standardní databázi Oracle a k tomu navíc nativní přístup k mnoha dalším datovým prostorovým formátům včetně SHP, TAB a GML.
  • Schopnost provádět komplexní přesné prostorové analýzy a vytvářet sémanticky inteligentní a fotorealistické 3D modely.
  • Nástroje pro finalizaci map usnadňující pokročilé umísťování textu, separaci barev a tvorbu PDF.
  • Komplexní funkce pro správu parcel včetně katastrálních mapovacích nástrojů pro editaci, umísťování a COGO editoru pomáhající spravovat strukturu parcel, zjednodušují vytváření parcel a zlepšují provázanost s geodetickými daty.
  • Schopnost (v případě Bentley Map Enterprise) realizovat dlouhé transakce v Oracle Spatial bez serverové licence a dále podpora pokročilé správy rastrových obrázků a 3D texturování, například pro využití v pracovních postupech 3D GIS města zahrnujících fotorealistické pohledy.
  • Vylepšená možnost výměny a sdílení dat umožňuje uživatelům nové verze Bentley Mapu V8i ještě lépe využívat formátu PDF a plně využít Google Earth pro vizualizaci projektů. Export do formátu i-model, se kterým lze pracovat v produktech, jako jsou Bentley View, Bentley Navigator, a mnoha dalších aplikacích, zvyšuje hodnotu projektů a podniků.

A navíc, protože součástí Bentley Mapu V8i je nyní úplné aplikační programové rozhraní (API), najdou softwaroví vývojáři v tomto produktu ideální platformu pro vývoj vlastních GIS aplikací nabízejících nebývale snadné používání.

Richard Zambuni, ředitel pro globální marketing ve společnosti Bentley, komentuje klíčové výhody nových edic Bentley Map V8i: „Bentley Map má dvě výjimečné kvality, díky kterým se odlišuje: poskytuje geoprostorové informace dosahující přesnosti, kterou vyžadují inženýři pracující na projektech infrastruktury, a nedělá rozdíl mezi 2D a 3D daty a oba typy zpracovává se stejnou bravurou. Kromě toho je Bentley Map perfektní pro rostoucí počet projektů 3D měst po celém světě."

Nová produktová řada Bentley Map nahrazuje produkty Bentley PowerMap Field, Bentley PowerMap, Bentley PowerDraft for Mapping, Bentley Cadastre a Bentley CADscript.

Pro další informace o produktech Bentley Map V8i (SELECTseries 2) navštivte www.bentley.com/bentleymap.

Zdroj: TZ Bentley Systems


Mohlo by vás zajímat: