Google překladač: English Deutsch

Antonov si vybral Siemens PLM Software

Autor článku: Siemens PLM Software   

Tags: Antonov | Letectví | PLM | Siemens

Antonov_225-1133Siemens PLM Software, obchodní jednotka Siemens Industry Automation Division a jeden z hlavních světových dodavatelů softwaru a služeb pro řízení životního cyklu výrobků (PLM), dnes oznámil, že si ukrajinský státní podnik Antonov, přední organizace pro výrobu a servis letadel, vybral NX software a Teamcenter software pro realizaci společných projektů nákladní letecké dopravy s ruskou JSC United Aircraft Corporation. Tyto projekty zahrnují výrobu dálkového letadla pro těžké náklady Antonov An-124 Ruslan a letadla Antonov An-70 pro středně krátké vzlety a přistání.

Antonov využije Siemens PLM Software NX, komplexní digitální řešení pro vývoj produktu, a Teamcenter, světově nejrozšířenější digitální systém pro řízení životního cyklu, k navržení a vytvoření centralizovaného produktu a k řízení strojírenských a konstrukčních dat.
Antonov zvolil technologii Siemens PLM Software po důkladné analýze NX a Teamcenter. Společnost uvádí jako klíčové faktory otevřenou architekturu technologií a schopnost integrace s různými CAD systémy, stejně jako jejich flexibilitu v přizpůsobení se specifickému zadání zákazníka. Antonov zjistil, že robustní funkce v NX a Teamcenter umožňují lepší strojírenskou automatizaci procesu a zvyšují obecnou efektivitu výroby.
Antonov navíc realizoval pilotní projekt Siemens PLM Software, který zkrátil čas potřebný pro návrh a  zvýšil produktivitu. Podle Antonova ukázal pilotní projekt konkurenční výhody NX a Teamcenter a poukázal na vynikající kvalifikaci týmu technické podpory Siemens PLM Software. Výsledkem je, že byl Teamcenter a NX určen společností Antonov jako nejlepší řešení pro vytvoření jednotné informační páteře pro podporu společných projektů s JSC United Aircraft Corp.
„Jsme hrdí, že si přední společnost na výrobu letadel, ukrajinský státní podnik Antonov, vybral Siemens PLM Software pro vývoj nákladních leteckých projektů,“ uvedl Victor Bespalov, Country Manager Siemens PLM Software v Rusku. „V současném konkurenčním prostředí je PLM technologie nezbytným předpokladem pro úspěch v letectví. Poskytováním těchto technologií leteckým společnostem pomáhá Siemens PLM Software podnikům jako Antonov zlepšit integraci a spolupráci se světovými partnery.“
Státní podnik Antonov má velmi zkušené pracovníky, kanceláře pro konstruktéry, rozsáhlý komplex laboratoří, továrnu pro experimenty a sériovou výrobu a leteckou zkušební základnu. To umožňuje splnit jakékoliv zadání v leteckém vývoji, včetně certifikace, stejně jako provozní podporu a pokračování ve využívání všech typů letadel Antonov.
Státní podnik Antonov byl založen Olegem Antonovem, předním leteckým konstruktérem, v roce 1946. Od té doby bylo zkonstruováno více než sto typů a modifikací letadal různých tříd a pro různé účely. Celkem bylo postaveno přes 22.000 letadel Antonov.
Pro více informací o společnosti a jejích produktech navštivte www.antonov.com.

Mohlo by vás zajímat: