Google překladač: English Deutsch

Monitor NEC SpectraView 241 pro grafické profesionály

Autor článku: Václav Buk   

Tags: Grafika | LCD | monitor | Monitory | Nec | SpectraView

NEC_SV241_1221NEC SpectraView 241 je nový 24palcový high-end LCD monitor pro barevně kritické aplikace, který se kromě kvalitního a barevně přesného obrazu vyznačuje také pokročilou ergonomií a velmi dobrým celkovým poměrem užitné hodnoty a ceny. S nativním rozlišením 1920×1200 pixelů a funkcemi jako „digital uniformity control“ a „backlight ageing correction“ pro přesné nastavení jasu, uniformity pracovní plochy s kompenzací stárnutí podsvětlovacích trubic a garancí stálostí barev, je displej vhodný například pro profesionály v oblasti tvorby grafiky, včetně předtiskové přípravy, designéry, fotografy a jiné uživatele s vysokými nároky na přesnost barev.

14bitová Lookup Table (LUT) pro hardwarovou kalibraci barev umožňuje přesnou správu barev. 3D LUT emulace barevného prostoru zajišťuje 42bitovou barevnou kontrolu a gamma korekci. V kombinaci  s přesným L*ab barevným prostorem a vytvořením 16bitového ICC profilu je uživateli umožněno vidět svou práci přesně tak, jako ve skutečnosti, při pořízení originálu.

Široká škála vstupů, včetně DisplayPortu, VGA a dvou DVI vstupů přináší vyšší produktivitu a možnost práce s více platformami, s podporou obrazu v obraze/obrazu vedle obrazu a integrovaným USB hubem.

Hardwarovou kalibraci monitoru mohou uživatelé provádět prostřednictvím kalibračního softwaru NEC SpectraView Profiler 5 pomocí USB nebo VESA DDC/CI.

NEC SpectraView 241 bude dostupný od června 2012, jeho doporučená koncová cena je stanovena na 24 000 Kč bez DPH. Součástí balení je monitor, napájecí kabel, signální kabel pro rozhraní DisplayPort, kabel DVI-D - DVI-D a CD s manuálem a programem SpectraView Profiler.

Mohlo by vás zajímat: