Google překladač: English Deutsch

Dassault Systèmes představuje software SolidWorks Plastics

Autor článku: Dassault Systèmes   

Tags: Dassault | Formy | Plastics | SAS | Simpoe | Software | SolidWorks | Systèmes

SolidWorks-Plastics-2-1223Společnost Dassault Systèmes už v dubnu představila a uvedla na severoamerický trh software SolidWorks Plastics. Snadno ovladatelná aplikace umožňuje uživatelům předvídat a eliminovat možné chyby při výrobě již v počátečních stadiích navrhování plastových dílů a vstřikovacích forem. Nový produkt je plně integrován do SolidWorksu a nabízí konstruktérům i výrobcům forem známé a intuitivní pracovní prostředí, ve kterém mohou snadno a rychle optimalizovat návrhy dílů nebo forem pro výrobu. Možnost provádět změny návrhu již v raném stadiu pomáhá zajistit, aby forma správně fungovala hned napoprvé a nebylo nutné ji přepracovávat či zvyšovat kvalitu dílů.

SolidWorks Plastics navíc poskytuje uživatelům řadu důležitých informací, které napomáhají při rozhodování o případných změnách geometrie dílu, tvaru formy, výběru materiálu nebo podmínek při zpracování a pomohou zjednodušit výrobu daného výrobku.
Produkty SolidWorks Plastics jsou založeny na technologii společnosti SIMPOE SAS (SIMPOE), která patří mezi přední poskytovatele softwaru v oblasti simulace forem pro vstřikování plastů. Společnost SIMPOE je Gold partner společnosti SolidWorks a nabízí tak zcela integrovanou a plně provázanou funkčnost v rámci „jediného okna“ SolidWorksu. Nový produkt je výsledkem dlouhodobého partnerství obou společností a bude nabízen pod značkou SolidWorks.
SolidWorks-Plastics-3-1223
„V mnoha oborech, například u balení spotřebního zboží, jsou plastové formy výhodnější z hlediska kvality i úspory času a nákladů. Věříme, že významná část našich zákazníků se zabývá návrhem plastových dílů nebo vstřikovacích forem a budou tak moci těžit z robustních funkcí softwaru SolidWorks Plastics,“ říká Monica Menghini, výkonná viceprezidentka divize Marketing, Industry & Corp Communication Dassault Systèmes. „Přidáním technologie SolidWorks Plastics do portfolia našich produktů rozšiřujeme nabídku do nových oblastí. Stále přitom klademe důraz na tradičně snadnou obsluhu a funkce, které našim zákazníkům usnadňují práci. Nově nabízený software poskytuje konstruktérům rychlé, přesné a snadno ovladatelné nástroje, které umožňují vytvářet návrhy forem pro vstřikování plastů na základě simulací.“

„Rozšíření spolupráce s Dassault Systèmes prostřednictvím značky SolidWorks nám umožňuje využít profesionálního prodejního kanálu a nabídnout naše vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení konstruktérům dílů a forem. Pomůže jim omezit chyby, snížit náklady a zrychlit dodávky na trh,“ dodává Alain DuBois, prezident a generální ředitel společnosti SIMPOE. „Bezproblémová integrace jednotlivých řešení znamená, že konstruktér nemusí při optimalizaci návrhu dílu nebo formy opouštět známé prostředí SolidWorksu.“

Software SolidWorks Plastics bude na trh dodáván ve dvou balíčcích – SolidWorks Plastics Professional pro návrháře dílů a SolidWorks Plastics Premium pro návrháře a výrobce forem.
Uvedení softwaru SolidWorks Plastics 2012 probíhá později v průběhu roku. Další informace o softwaru SolidWorks Plastics naleznete této adrese.

Mohlo by vás zajímat: