Google překladač: English Deutsch

Jste roztržití? Nepoužívejte GPS!

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: GPS | Navigace | Sabine Moreau

GPS Sabine-1303Nebo dopadnete jak 67letá žena z belgického Hainault, která díky své roztržitosti místo zhruba 66 km do Bruselu najela asi 1450 km, neboť dojela až do chorvatského Zagrebu. Zprávu o tom přinesl 14. ledna web belgických novin Nieuwsblad a následně další weby a noviny. Sabine Moreau si v sobotu 5. ledna ráno zadala do GPS navigace jako cíl nádraží Brusel-sever vzdálené z jejího bydliště přibližně 66 kilometrů, aby tam vyzvedla svou přítelkyni. Jízda zhruba na hodinu. Vše ale bylo nakonec úplně jinak. Žena narazila na nějaké objížďky a stále slepě důvěřovala navigaci, aniž si uvědomovala, kudy vlastně jede.

Řídila bez přemýšlení několik hodin v kuse. Vůbec jí nevadily měnící se informační cedule, nejprve ve francouzštině, pak v němčině. Projela Kolín nad Rýnem, Aachen, Frankfurt a na cestě dvakrát tankovala. Dokonce způsobila menší nehodu a spala několik hodin za volantem na straně silnice. Přesto o sobě tvrdí, že si neuvědomovala, že by jela špatným směrem. Teprve v Záhřebu jí došlo, že už není v Belgii.

Vše nakonec dobře dopadlo a řidička se za dva dny ve zdraví vrátila domů. O značce GPS navigace, která má tuto odyseu na svědomí, se žádný ze zdrojů nezmiňuje.


Mohlo by vás zajímat: