Google překladač: English Deutsch

SWW 2013 - Nový produkt a let do stratosféry

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Konference | Orlando | Pondělí | SolidWorks | SWW2013

SWW_2013 4-1304Po „zahřívacím“ nedělním dni se konečně fanoušci SolidWorks dočkali a při otevření dveří sálu vzali útokem co nejlepší místa před pódiem. Poněkud převezeni byli ti, kteří čekali před dveřmi pod portálem označujícím oficiální vstup do velkého sálu konference SolidWorks World 2013. Pořadatelé totiž nejprve otevřeli dveře umístěné mimo tento portál, a tak jsme se zcela neočekávaně dostali přede všemi novináři do vyhrazeného sektoru před pódiem. Konferenci oficiálně odstartoval CEO DS SolidWorks Bertrand Sicot a stal se i průvodcem celého dopoledního programu. Letos přivítal přes 4500 účastníků konference, což nijak nerozváděl, ale oproti loňskému roku to znamená úbytek více než tisíce lidí.

Což rozhodně není zanedbatelné číslo. Pro ty, co zůstali konferenci věrní, je připraveno 280 technických seminářů a více než 100 řešení partnerů v Partnerském pavilonu.

K pozitivům loňského roku patří například překročení počtu 2 miliónů uživatelů SolidWorks v prosinci 2012. Software SolidWorks je používán na 25 tisících škol po celém světě a denně ho používá 2,5 miliónu studentů. SolidWorks má také nyní více než ½ miliónu fanoušků na Facebooku, 90 % z tohoto čísla přibylo právě v roce 2012. Bertrand Sicot také připomněl vydání SolidWorks Plastics a SolidWorks Electric a e-Drawings pro iPad. V souvislosti s tím se Bertrand zmínil, že bude brzy k dispozici také e-Drawings aplikace pro Android.

SWW 2013 6-1304Kromě toho také oficiálně oznámil spuštění stránek My.SolidWorks.com, webu, který je postaven na nedávno nakoupených technologiích Exalead a Netvibes. Rovněž na příkladech firem jako Vestas, Rething Robotics nebo výrobcích GravityLight, hodinkách Peeble či uměleckých obrazech vzniklých použitím SolidWorks dokumentoval úspěchy dosažené pod heslem Design without Limits.

SWW2013 5-1304Dalším řečníkem byl CEO Dassault Systèmes Bernard Charlès, který představil směřování společnosti Dassault Systèmes (3DS) a jejích produktů s důrazem na loni představenou 3DEXPERIENCE platformu. Ukázal 3DS jako vědeckou společnost s 10 tisíci zapálených lidí z více jak 101 států a 150 tisíci podnikovými zákazníky z 12 průmyslových odvětví ve více jak 120 zemích. Podle Forbesu je 3DS čtvrtou nejinovativnější společností v oblasti softwaru a programování.

SolidWorks Mechanic Conceptual
Asi nejdůležitější zprávou bylo uvedení nového produktu SolidWorks Mechanic Conceptual. Jde o první produkt, který je vyvinut celý na platformě Dassault Systèmes. Představil ho Fiedler Hiss, vicepresident produktového managementu. SolidWorks Mechanic Conceptual je nástroj pro koncepční strojírenské navrhování, který je komplementární k produktům, které používáte dnes. Umožňuje zachytit nápady v digitální podobě, rychle vytvářet 3D koncepční modely, získat zpětnou vazbu od interních a externích zainteresovaných stran a jednoduše spravovat více konceptů před realizací návrhu. A ač to nebylo zdůrazněno či vůbec zmíněno, jde o cloudové řešení. Více najdete SolidWorks Mechanic Conceptual.
SWW 2013 8 Fiedler Hiss-1304
Závěr pondělního společného programu patřil členům týmu Red Bull Stratos, kteří ukázali jak bylo dosaženo nejdelšího a nejrychlejšího letu člověka bez jakéhokoliv pohonu vloni v říjnu. Celý projekt a jeho provedení trval pět let. Ke konstrukci modulu, kterým byl do stratosféry do výšky 39 kilometrů vytažen pomocí balónu pilot Felix Baumgartner, byl použit – jak jinak – SolidWorks. Skafandr, který měl Felix na sobě, byl navržen ve firmě David Clark Company, která dodává různé skafandry pro NASA a letectvo. Na pořízených záběrech rekordního seskoku je dobře vidět počáteční fáze, kdy se Baumgartner dostal do nekontrolovatelné rotace, protože v dané výšce je téměř vzduchoprázdno a nějaké řízení letu bez raketového či jiného pohonu využívajícího princip akce a reakce v podstatě není možné. Naštěstí po vniku do hustší atmosféry se let uklidnil a Baumgarner na padáku bezpečně přistál.

SWW 2013 7-1304

Odpoledne už patřilo technickým seminářům a večer slavili odděleně noví majitelé certifikátů CSWA  a CSWP.


Mohlo by vás zajímat: