Google překladač: English Deutsch

Interaktivní 3D vizualizace kamer pro Autodesk Revit

Autor článku: Axis   

Tags: Autodesk | Axis | Axis Camera Families | BIM | Kamery | Revit | Stavebnictví

Axis kamera pro Revit-1306wSpolečnost Axis Communications uvedla 7. února na trh významný příspěvek ke své nabídce nástrojů pro projektanty bezpečnostních systémů. Kamerové modely v Axis Camera Families zahrnují detailní metadata potřebná pro informační modelování staveb (Building Information Modeling, BIM). 3D modely rovněž umožní projektantům bezpečnostních systémů interaktivní vizualizaci kamerového pokrytí, což jim pomůže vybrat správný model kamery a optimalizovat uspořádání systému.

S využitím nových 3D modelů v Axis Camera Families mohou projektanti bezpečnostních systémů umístit síťové kamery Axis přímo do CAD plánů budovy a vizualizovat oblasti, které kamery pokryjí. Software jim umožní si přesně prohlédnout, jak kamery zapadnou do dispozice budovy, a snadno zjistit, zda není pohled zastíněn sloupy nebo zdmi, což dává projektantům možnost omezit očekávaná slepá místa. Skutečný 3D model kamery poskytuje možnost provádět detekci kolizí a simulaci pro zabránění nesouladu s ostatními systémy budov, jako jsou strojní vybavení, elektroinstalace a potrubí, aby nedocházelo ke konfliktům vedení a překážkám v požadovaném zorném poli kamery.

Plánování bezpečnostních systémů lze nyní provést jako integrální součást projektu budovy a se začleněním do stejné sady nástrojů, jaká se používá pro projektování ostatních částí budovy. Axis Camera Families pomáhá zákazníkům představit si, co bude vidět po dokončení montáže. Uživatelé CAD systému mohou také získat informace o každé kameře a zjistit si např. modelové číslo, montážní vybavení, spotřebu energie a také rozlišení, což pomáhá splnit zákazníkovy požadavky na kvalitu zobrazovaného obrazu a rozlišení záznamu.

Informační modelování staveb je koncept, ve kterém jsou všechny prvky stavby, jako jsou zdi, dveře, potrubí apod., uloženy v databázi CAD a poskytují kompletní obraz každého detailu obsaženého v projektu. Tato databáze je pak používána nejen při projektování a výstavbě budovy, ale také pro plánování údržby a správy budovy po celou dobu její životnosti.

Axis Camera Families pro Autodesk Revit je nyní stávajícím partnerům firmy Axis k dispozici zdarma. Je v něm obsažena převážná část síťových kamer Axis.


Mohlo by vás zajímat: