Google překladač: English Deutsch

Na Hannover Messe se představí přední firmy trhu s roboty

Autor článku: Hannover Messe   

Tags: Hannover | Messe | Robot | Robotizace

Robot Hannover Messe-1308Robotizace je klíčovou technologií v rámci automatizace. Mezinárodní svaz robotizace (Der internationale Robotikverband IFR) odhaduje, že celosvětový odbyt průmyslových robotů bude v příštích třech letech stoupat každý rok asi o pět procent a v roce 2015 překročí jejich počet 200 000. Také servisní roboty jsou stále oblíbenější. Podle odhadů IFR jich bude mezi léty 2012 a 2015 prodáno asi 93 800 v celkové hodnotě 16,3 miliard dolarů. Tomu odpovídá i široké zastoupení robotů na vedoucím veletrhu Industrial Automation veletrhu Hannover Messe 2013.

Přední výrobci robotů a softwarové firmy jako KUKA, Stäubli, Epson, Kawasaki, Comau, Grenzebach, KEBA, IBG, SAMPAS a Schunk představí své nejnovější technologie na vedoucím veletrhu procesní a výrobní automatizace od 8. do 12. dubna.

V centru haly robotů č. 17 bude opět integrace robotů do automatizovaných řešení, jak to bude například prezentováno v Application Park Robotics, Automation & Vision na cca 500 metrech čtverečních s demonstracemi live. Aplikace ukážou flexibilitu dnešních řešení, jako například individuálně nastavitelné ohraňovací systémy firmy SAMPAS. Zde používané frézovací kolíky z tvrdého kovu se osvědčily zvláště při ohraňování s nasazením průmyslových robotů.

Fórum expertů „Forum Robotics, Automation & Vision“ zaujme přednáškami o inovačních řešeních robotizace a „návštěvními hodinami pro roboty“ zdarma, během kterých bude odborník ze společnosti Volkswagen Coaching dávat rady k problematice automatizace s pomocí robotů různých výrobců. Pro radu si sem mohou přijít jak podniky, které chtějí nasadit roboty poprvé, tak podniky, které hledají nová řešení.

V rámci výstavní oblasti „Mobile Roboter & Autonome Systeme“ v hale č. 17 budou představeny dopravní systémy bez řidiče (FTS) a také na venkovním prostranství představí vystavující podniky na cca 2000 čtverečních metrech technologie FTS.


Mohlo by vás zajímat: