Google překladač: English Deutsch

Nová kamera Mio MiVue 388 s GPS

Autor článku: Mio Technology   

Tags: 358 | GIS | GPS | Hardware | Kamera | Mio | MiVue | Technology

MioVue388-1327Mio představuje novinku v řadě populárních kamer do auta – Mio MiVue 388. Nová kamera nabízí videozáznam v kvalitě Full HD a kromě senzoru přetížení je nově vybavena i snímačem polohy GPS a Mio tak zareagovalo na požadavky svých zákazníků. Umožňuje zobrazovat aktuální rychlost, upozorňovat na její překročení a ve spojení s databází radarů s doživotní aktualizací dokáže varovat řidiče v jejich blízkosti. Kamery jsou vítaným prostředkem pro objasňování dopravních nehod a pojišťovny je berou jako prostředek k potvrzení pravosti pojistné události. Záznam lze využít pro jednání s pojišťovnou i policií.

Kamera Mio MiVue 388 je vybavena obdobně jako nižší model MiVue 358, má tedy 2,4” displej a širokoúhlý objektiv s rozsahem 120°, který je tvořen pro vyšší světelnost skleněnými optickými členy. Videa jsou ukládána v širokoúhlém formátu ve Full HD rozlišení 1080p, které lze případně snížit na HD rozlišení 720p. Součástí balení je nově i základní 8GB micro SDHC karta Class 10, aby bylo možné kameru ihned po zakoupení připevnit na sklo a začít používat už cestou z obchodu.
Výhodou skleněné soustavy čoček oproti levným konkurenčním plastovým variantám je ostrý a živý obraz, který zajistí i nejmenší detaily. Zvýšená citlivost snímače pak zajistí také čistý obraz i za horších světelných podmínek.
Nové funkce kamery MiVue 388 jsou spojeny s přítomností GPS čipu, který se v základním nastavení aktivuje automaticky a při záznamu videa do něj ukládá informace o aktuální poloze a rychlosti. Novinkou je i možnost varování v případně překročení povolené rychlosti. Kamera má také k dispozici databázi radarů, na které může řidiče upozorňovat v dostatečném předstihu. Tato databáze se obnovuje při připojení k počítači a její aktualizace je doživotní. Záznam GPS souřadnic se využívá i při následném přehrávání pořízených videozáznamů. Trasa je synchronně zobrazena v Google Maps a aktuální poloha označena šipkou společně s přehrávaným videem.

Následující funkce MiVue 388 jsou dostupné již od modelu MiVue 358:

  • Snímač přetížení (senzor G) - zaznamenává změny ve 3 osách, při přehrávání záznamu jízdy jsou data zobrazena ve formě grafu a v případě nehody je díky tomu možné zjistit, odkud náraz přišel a jak k němu došlo.
  • Režim Nahrávání událostí - aktivuje se automaticky při zaznamenání změny pohybu a následně kamera uloží záznam dané události
  • Režim Parkování - díky snímači pohybu se při jakékoliv změně kamera MiVue automaticky zapne a začne nahrávat, i když řidič není ve vozidle. Tím lze zaznamenat situace na parkovišti, pokud dojde k nehodě v jeho nepřítomnosti.
  • Režim Fotografování - umožňuje pořídit fotodokumentaci nehody.

Součástí balení je software MiVue Manager pro správu a přehrávání videí souběžně s daty ze snímače přetížení, který ukazuje směr jízdy a změnu rychlosti, a s polohou GPS zobrazovanou v mapě Google Maps. Nahraná videa lze snadno sdílet na sociálních sítích jako je YouTube nebo Facebooku.
Kamera Mio MiVue 388 je již aktuálně dostupná, s doporučenou koncovou cenou 5490 Kč s DPH.

Další informace o službách, produktech a maloobchodních cenách naleznete na www.mio.com/cz.

MioVue388 1327


Mohlo by vás zajímat: