Google překladač: English Deutsch

RTT integruje vizualizaci do Teamcentru

Autor článku: RTT   

Tags: BOM | DeltaGen | PLM | RTT | Siemens | Software | Teamcenter

RTT DeltaGen Teamcenter-1327V Mnichově sídlící firma RTT, specializující se na 3D vizualizace, se chystá uvést druhou verzi své vizualizační technologie vložené do produktu Teamcenter od Siemens PLM Softwaru. RTT DeltaGen pro Teamcenter je jedinečný v tom, že zvládá jak pokročilé vizualizace, tak řízení životního cyklu výrobku (PLM). K Teamcentrem produkovaným kusovníkům (BOM) a eBOM chce RTT přidávat do seznamu vizualizace kusovníků – vBOM. Typická vizualizace workflow ve většině výrobních podniků je nastavena jako proces mimo PLM. Žije ve svém vlastním malém světě, s vlastními pojmy, cíli a zvláštnostmi.

Siemens a RTT vidí paralelní workflow přístup k vizualizaci jako nedostatečný, a proto obě firmy úzce spolupracují na vývoji DeltaGenu pro Teamcenter, aby tuto propast překlenuly.
Vložením DeltaGenu do Teamcentru (je prodáván jako produkt, ale instalován jako TC plug-in) získávají výrobci synchronizované úložiště pro virtuální prototyping, stejně jako interaktivní marketing. Databáze materiálů v pozadí každé vizualizace produktu se stává součástí PLM prostředí, což umožňuje snazší opětovné použití a konzistentní vizualizaci napříč kancelářemi a divizemi.

RTT tvrdí, že BMW je zákazník, který nejvíc tlačí na integraci PLM s vizualizací. Zdá se, že zde chtějí, aby jejich vizualizační zdroje byly jak synchronní, tak i standardizované, stejně jako zbytek jejich práce na vývoji produktů.

Vytvoření první verze DeltaGenu pro Teamcenter nebylo bez problémů. DeltaGen má svůj vlastní formát pro nativní data modelu, která bylo potřeba mapovat do Teamcentru tak, aby odpovídala stávajícímu CAD modelu. V současné době DeltaGen pro Teamcenter funguje pouze s NX daty, ale podle RTT budou příští verze podporovat jako nativní JT formát souborů.


Mohlo by vás zajímat: