Google překladač: English Deutsch

Studentské kanceláře vzdělávají v technických oborech

Autor článku: Siemens PLM Software   

Tags: Kovosvit | MAS | PLM | Siemens | Software | Solid Edge | Studentská kancelář | Vzdělávání

SK-1437Koncept Studentských kanceláří vznikl jako reakce na dlouhodobý nedostatek technicky vzdělaných profesionálů v České republice. Umožňuje studentům přímo propojit odborné vzdělávání s průmyslovou praxí. Myšlenka Studentských kanceláří vznikla z iniciativy významného českého výrobce obráběcích strojů a hi-tech technologií Kovosvitu MAS za technologické podpory společnosti Siemens. Výhodou tohoto vzdělávacího modelu je, že proces je realizovaný přímo ve výrobním prostředí a disponuje nejmodernějšími nástroji pro konstruování i řízení obráběcích strojů. Studenti budou mít možnost pracovat pod odbornou supervizí odborníků přímo z praxe a podílet se na realizaci a tvorbě firemních projektů.

Velkou přidanou hodnotou je možnost práce na nejnovějších softwarových technologiích jako například na softwaru Solid Edge, který je určený pro návrh strojírenských konstrukcí umožňující 3D modelování. Unikátní je také jeho synchronní technologie. Součástí studentské kanceláře je také výukový software Sinutrain společnosti Siemens, který obsahuje reálné jádro řídicího systému Sinumerik. Jeho výhodou oproti jiným výukovým programům je plná identita s řídicím systémem obráběcího stroje.
Siemens v tomto vzdělávacím projektu zprostředkovává dostupnost nástrojů, jež používají výrobci po celém světě. Myšlenka Studentské kanceláře je přesným a konkrétním vyjádřením podpory technického vzdělání, kterou společnost Siemens dlouhodobě prosazuje.
 HV32569-1437
Dalším přínosem jsou pracovní cesty do zahraničí spolu s domovskou firmou. Zajímavá je také finanční motivace, jelikož Kovosvit MAS se rozhodl ocenit práci studentů mzdou. Ve Studentské kanceláři v Praze bude pracovat přibližně deset studentů a objem jejich práce za měsíc se odhaduje přibližně na tisíc hodin.
Hlavním cílem tohoto projektu je možnost nabídnout řešení dlouhodobě deklarovaného nedostatku technických pracovníků, s nímž se celá řada českých firem potýká. Kovosvit MAS také navazuje na tradici zakladatele firmy Tomáše Bati, který měl vybudovaný vynikající vzdělávací systém zaměřený na podporu studentů a vychovávání budoucích zaměstnanců. Pro obě společnosti, které projekt Studentských kanceláří realizovaly, je důležitá myšlenka a podpora odborného vzdělávání nové generace kvalifikovaných odborníků, kdy v současné době chybí celá řada konstruktérů, aplikačních inženýrů, CNC programátorů a obsluhy CNC strojů. Projekt chce zároveň podpořit, motivovat a vyhledat talenty v tomto oboru a nabídnout zájemcům získání erudované praxe, případně zaměstnání u renomovaných firem.


Mohlo by vás zajímat: