Google překladač: English Deutsch

Čtyřletý cyklus obměny CEO v Solidworks?

Autor článku: Redakce CAD   

Tags: CAD | CEO | Gian Paolo Bassi | PLM | SolidWorks | Společnost

G P Bassi-1504Patnáctého ledna oznámila společnost Solidworks změnu na postu generálního ředitele, kterým se stal Gian Paolo Bassi. Od roku 2007 je to už třetí změna. Nejprve v roce 2007 nahradil Johna McEleneye Jeff Ray, ten byl po konferenci SolidWorks World 2011 vyměněn Bertrandem Sicotem a letos v lednu tedy přichází do vedoucí pozice Gian Paolo Bassi. Vypadá to, jakoby byl v roce 2007 nastartován čtyřletý cyklus obměny nejvyššího vedoucího pracovníka (John McEleney vedl společnost od roku 1996).

Bassiho si mohli účastníci každoročních uživatelských konferencí zafixovat jako člověka, který stojí jako viceprezident výzkumu a vývoje SolidWorks za vývojem nových s cloudem spjatých aplikací a konkrétním produktem SolidWorks Mechanical Conceptual.
Gian Paolo Bassi vystudoval strojní inženýrství na univerzitě v Bologni. Do vedoucí pozice Solidworks přichází s více než 25 lety zkušeností v oblasti 3D, CAD a PLM. Před již zmíněnou pozicí ve výzkumu a vývoji Solidworks založil a byl technickým ředitelem společnosti Riwebb, kde dohlížel na vývoj nových technologií pro automatizaci průmyslu. Před tím byl viceprezidentem a technologickým ředitelem společnosti ImpactXoft, kde vedl tým vyvíjející funkční modelování a aplikace pro spolupráci, které jsou nyní součástí Catie. Zde se také podílel na vynálezu tří ze svých pěti patentů z funkčního modelování. Pracoval také ve výzkumu a vývoji společností Computervision a think3.
Ještě malá poznámka. Po mnoha letech, kdy Solidworks vedli obchodníci, ekonomové, je v čele člověk, který umí vytvářet CAD aplikace a má představu o tom, kam a jak se může CAD vyvíjet. Bude to Solidworks ku prospěchu? To uvidíme.


Mohlo by vás zajímat: