Google překladač: English Deutsch

ENOVIA pomohla firmě Modelárna LIAZ lépe řídit extrémní zakázkovou výrobu

Autor článku: Public relations   

Tags: CAD/CAM | Dytron | Enovia | PLM

ENOVIA ilustracniImplementace komplexního PLM systému ENOVIA V6 na platformě 3DEXPERIENCE pro správu vývojových a konstrukčních dat, kusovníkových struktur výrobků, změnového řízení a řízení projektů ve společnosti Modelárna LIAZ, spol. s r. o.

Situace a očekávané přínosy

Profil dodavatele PLM systému ENOVIA V6

DYTRON, s. r. o., patří mezi nejúspěšnější partnery společnosti Dassault Systèmes pro produkty na bázi CAD/CAM a Product Lifecycle Management (PLM) systém ve střední a východní Evropě. Už více než 20 let pomáháme našim zákazníkům v efektivním vývoji nových produktů a uvádění výrobků na trh v kratším čase a s nižšími náklady. Naši zákazníci díky zavedení PLM do firmy lépe sdílejí informace, čímž podporují spolupráci v rámci firmy a získávají tak náskok před svou konkurencí. Naši zaměstnanci mají zkušenosti z desítek implementací PLM řešení u dodavatelů do automobilového průmyslu, podniků v leteckém průmyslu a segmentu High-Tech.

Modelárna LIAZ je inovativním výrobcem prototypů, nástrojů a přípravků pro automobilový, energetický a letecký průmysl a uznávaným technologickým pracovištěm zaměřeným na oblast zpracování polyuretanů a plastů.

Mezi nezbytné předpoklady k úspěšnému působení firmy v silném konkurenčním prostředí automobilového průmyslu patří nejen know-how, moderní strojní park a kvalifikovaní zaměstnanci, ale také využívání kvalitního softwaru. Proto se vedení firmy rozhodlo používat CAx systému CATIA V5 s podporou PLM systému ENOVIA V6.

V roce 2013 Modelárna LIAZ zahájila rozsáhlý projekt implementace PLM systému ENOVIA V6 s cílem zlepšení výkonnosti a zvýšení spokojenosti zákazníků. Toto řešení v současné době pokrývá všechny firemní procesy a výměnu dat mezi odděleními obchodu, konstrukce, technologie, výroby a kvality.

ENOVIA 1

Implementace PLM systému ENOVIA V6 přinesla firmě Modelárna LIAZ:

• propojení CAD/CAM systémů (CATIA, Powermill, aj.), ERP systému KARAT a MS Office
• efektivní řízení dat a procesů
• zvýšení efektivity při zavádění nových projektů (systémy šablon)
• efektivní průběžnou a výstupní kontrolu („check-listy“) při použití tabletů a spojení přes webové rozhraní
• pružné zpracování nabídek obchodním oddělením využívajícím integrované prohlížeče dat
• okamžitou dostupnost dat mezi jednotlivými odděleními a zákazníkem
• eliminaci výkresové dokumentace
• elektronickou tvorbu a zpracování kusovníků s vazbami na ERP systém (skladové a materiálové hospodářství)
• zjednodušení IT správy (jednotné prostředí, využití webového prohlížeče)

Integrované PLM řešení ENOVIA V6 vytvořilo ve firmě Modelárna LIAZ prostředí pro rychlé a spolehlivé navrhování a realizaci inovovaných produktů, což sám svými slovy potvrzuje i jednatel firmy Ing. Pavel Vydra:

„V extrémní zakázkové výrobě (1600 zakázek za rok) nás ENOVIA V6 posunula dál v důležitém procesu trvalého zlepšování kvality. Umožňuje nám efektivně sbírat zpětnou vazbu na mnoha úrovních procesu realizace, vyhodnocovat ji a využívat pro zvyšování efektivity. Díky webovému přístupu spravujeme data odkudkoliv a vždy máme přístup ke správným informacím.“

Jako svého partnera a dodavatele PLM systému ENOVIA V6 si vedení firmy zvolilo firmu DYTRON. Důvodem tohoto rozhodnutí byla důvěra a dlouholeté zkušenosti dodavatele s implementacemi PLM systémů.


Mohlo by vás zajímat: