Google překladač: English Deutsch

Konference Bentley Year in Infrastructure 2017

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Be Inspired 2017 | Bentley | Konference | Projekty | Year in Infrastructure

DSC01044Zatímco u nás je v plném proudu Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, tak ve vzdáleném Singapuru začala v úterý konference společnosti Bentley s názvem Year i Infrastructure 2017. Účastníci jsou ubytováni v jednom z nejúžasnějších z dříve oceněných projektů soutěže Be Inspired - hotelu Marina Bay Sands - soutěže, která i letos vyhlásí vítěze v různých oblastech, kterými se Bentley Systems zabývá. Pro novináře, kterých je letos 130 z 28 zemí, ovčem program začal už v neděli večer, kdy byla pro ně přichystána večeře v restauraci CÉ LA Vi na střeše Marina Bay Sands.

A v pondělí hned začaly přednášky a tisková oznámení. Trochu podezírám Bentley Systems, že si tyto zprávy schovávali právě na tuto akci, stejně jako dříve u nás se všechny kontrakty a smlouvy podepisovaly a byly ohlašovány právě na veletrzích typu MSV. Čímž se poměřovala úspěšnost veletrhu. A tak v Singapurském kongresovém centru, ve kterém současně probíhají i jiné velké akce a střetává se zde opravdu hromada lidí, byly v krátkém sledu na nás vychrleny zprávy o uvedení SELECTCONNECTservices, OpenPlant CONNECT Edition, OpenBridge Modeler CONNECT Edition, OpenRail for BIM, nebo o akvizici Bainbridge Island. Je toho opravdu hodně a budu se snažit o jednotlivých produktech napsat víc, než jen tento stručný výčet. I když zůstávám na konferenci celý den a zúčastňuji se různých přednášek, právě abych se dozvěděl o těchto novinkách více. Znamená to pobyt v kongresovém centru od rána od 9 hodin, kdy zařínají tzv. Keynotes, až do 18. hodiny, někdy i déle, když se přednášky opozdí oproti plánu. Více zase zítra, nebo pozdě odpoledne, protože máme oproti Česku šest hodin náskok.

Jedna důležitá informace, která mně utkvěla v paměti z úterních přednášek a kterou bych rád směřoval k českému ŘSD: Dá se postavit víc jak 1000 km čtyřproudové dálnice za 5 a půl roku. Možná byste se mohli poučit v Asii.


Mohlo by vás zajímat: