Google překladač: English Deutsch

3D Plant Design nabízí pátou verzi MPDS4

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Plant Design | Software

mpds1031.jpgFirma CAD Schroer 3D přišla s inženýrským balíčkem pro navrhování zařízení továren MPDS4 ve verzi 5, který urychluje projekty zařízení a rozvržení továren posledními novinkami, dynamickou 3D editací, automatickými pracovními postupy, lepší správou dat nebo také výměnnými a vizualizačními schopnostmi. Databázově řízený multiuživatelský 3D software pro navrhování zařízení továren nabízí integrované 2D/3D návrhové prostředí s projekční efektivitou. Pátá verze MPDS4 ukazuje lepší použitelnost, správu a produktivitu návrhu. Pro srozumitelnost a výkonnost jsou v nejnovějším uživatelském rozhraní použity nové barvy, ikony a optimalizované dialogy.

mpds1031a.jpgMPDS4 nyní poskytuje rozšířenou dynamickou drag&drop editaci směrovaných součástí, jako jsou potrubní sítě, vedení a kabely. Verze 5.0 nyní ještě jednodušeji nastavuje pozice jednotlivých prvků, jako jsou nádrže nebo strojní zařízení, přičemž spojení s dalšími komponentami se vytváří automaticky s přizpůsobením nové pozici.
Nový uživatelsky nastavitelný směrovací nástroj pro všechny směrovací disciplíny (potrubní rozvody, vedení a kabeláže), automaticky vypočítává všechny možné cesty, což uživatelům umožňuje si vybrat preferované cesty před automaticky vytvářenými položkami.

mpds1031b.jpgKromě mnoha funkčních vylepšení zavádí modul P&ID nové nástroje pro filtrování, seskupování, výběry, umísťování a dynamicky se pohybující symboly. Těsná integrace s přídavnými moduly MPDS4 znamená, že P&ID schémata mohou tvořit základ 3D návrhů, s automatickými křížovými kontrolami vůči 3D světu.

Nová pátá verze MPDS4 obsahuje mnoho vylepšení pro výměnu dat. Nový katalog nástrojů umožňuje uživatelům hromadně importovat geometrii, stejně jako specifikovat data z externích zdrojů. Rovněž byl dále posílen import a export 3D modelů ve formátech STEP/IGES a DXF.
Kompletní seznam toho, co je nového v MPDS4, najdete na webu výrobce.


Mohlo by vás zajímat: