Google překladač: English Deutsch

Bezplatná GrabCAD knihovna zahajuje

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: CAD | Knihovny | Modely

gradcad1033.jpgWeb Grabcad.com byl spuštěn jako bezplatná CAD knihovna a komunita pro konstruktéry. Je výsledkem úsilí tvůrců za poslední 3 měsíce. Zatím funguje v beta verzi, ale je živý a registrace je otevřena všem. Grabcad představuje CAD knihovny pro každého. Není zaměřen na jeden software a není jen další knihovnou standardních dílů od 10 výrobců. Cílem je přimět konstruktéry, aby se podělili o své vlastní modely, a přispět tak ke zkrácení času modelování opakovaným použitím již hotových prací.
Úspora času díky sdílení a opakovaného použití stávajících modelů je to, co staví zakladatelé nové CAD knihovny, Hardi a Indrek, na první místo. Dalším krokem je přidání trhu inženýrských prací. Pokud máte dobré portfolio s kvalitními modely a dobrou zpětnou vazbu od ostatních členů, začnete s GrabCADem (pokud samozřejmě budete chtít) spolupracovat za honorář. Tržiště je ale ještě hudbou budoucnosti, zatím je důraz kladen na přidávání funkcí do knihovny a komunitní stránku věci.

Co můžete dělat na www.grabcad.com?
  • Stahovat CAD modely - i bez registrace
  • Sdílet své CAD modely - podporovat tak růst knihovny a komunity
  • Sestavit si svůj profil a podpořit tak svou práci a dovednosti
  • Dávat a přijímat zpětné vazby
  • Sledovat práci dalších členů a znát jejich nové uploady, komentáře atd.
Zdarma se zaregistrujte, rozhlédněte se kolem, stáhněte si model nebo dva a na oplátku uploadujte modely, které by se mohly hodit ostatním. A pokud máte nějaké nápady, jak zlepšit Grabcad.com nebo najdete nějaké problémy, pak zanechte po sobě komentář nebo pošlete informaci na e-mail.

Mohlo by vás zajímat: