Google překladač: English Deutsch

Semináře o Tebisu zakončily období prázdnin

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Semináře | Vzdělávání

mcae002_1035.jpgHned dva semináře založené na kvalitách systému Tebis byly přichystány společností MCAE Systems na 30. a 31. srpna. Zatímco první byl věnován uživatelům Tebisu, v posledním prázdninovém dnu šlo o akci s velmi dlouhým názvem  „Produktivní automatizované obrábění se softwarem Tebis na víceosých obráběcích centrech – možnosti využití na stroji DMU 50 Ecoline” se zajímavým programem, na kterém participovaly také firmy DMG a Sandvik Coromant a který shlédlo asi 30 přihlášených účastníků. V první části semináře nemohla chybět představení jednotlivých firem. Aktivity pořadatele MCAE představil ředitel společnosti Miloslav Drápela, firmu Tebis představil Gerardo Müller, představení firmy DMG se ujal Pavel Beránek a dále v programu ještě Jaroslav Šuga seznámil posluchače s firmou Sandvik Coromat.

Seminář byl zaměřen na využití softwaru Tebis, kterým je možné výrazně zvýšit užitnou hodnotu stroje. A konkrétním příkladem bylo obrábění na 5osém centru DMU 50 ECOline. Hodnotných přednášek „Automatizace obrábění s uchováním firemního know-how” a „Pětistranné obrábění s modulem Tebis 2.5D vrtání a frézování” se zhostil Martin Tkadlčík, kterému velmi slušně sekundoval Jan Zouhar s prezentacemi „Možnosti obrábění v softwaru Tebis CAD/CAM v kusové a sériové výrobě” a „Spolupráce softwaru Tebis ToolControl s předseřizovacím přístrojem DMG VIOlinear, stejně jako Libor Čech s přednáškou na téma „Rekonstrukce 3D digitalizovaných dat ploch v modulech Tebis BREP.
Pro posluchače byly velmi zajímavé praktické ukázky práce frézky DMU 50 ECOline, stejně jako ukázka předseřizování na přístroji DMG Microset VIOlinear ve spolupráci s Tebis ToolControl.
Program celého setkání zakončily workshopy „Tebis ToolControl a DMG VIOlinear”, „Tebis V3.5 a DMU 50 ECOline” a „Tebis V3.5 BREP”, společně s konzultacemi na daná témata. Konzultace ale probíhaly pro zájemce už před zahájením semináře a v jeho průběhu paralelně s přednáškami.

 predserizovani1035.jpg


Mohlo by vás zajímat: