Google překladač: English Deutsch

Nový 3D skener ATOS Triple Scan

Autor článku: MCAE   

Tags: Hardware | Skenery

ATOS_TS1047ATOS Triple Scan je zcela nově vyvinutá generace mobilních 3D skenerů, založená na jedinečných technologiích. ATOS Triple Scan používá všechny úhly pohledu stereo kamerového systému a funguje tedy jako 3 senzory v jednom. Nová je i technologie projekce vzoru na objekt. Díky tomu skener umožňuje snadnější, rychlejší a spolehlivější měření a výrazně snižuje počet jednotlivých záběrů. Skener používá modré světlo generované LED diodami, které se vyznačují extrémně dlouhou životností, minimálním zahříváním a nízkými nároky na údržbu. Modré světlo umožňuje přesné měření téměř nezávislé na světelných podmínkách prostředí.

ATOS Triple Scan je osazen čipy s vyšším rozlišením než předchozí generace skenerů. Tím se zvýšila přesnost měření malých detailů a zvýšila se rychlost měření tvarově složitých dílů. Výrazného vylepšení se dosáhlo také v oblasti měření lesklých povrchů. Kamery, projektor a celá elektronika je chráněna speciálně vyvinutým karbonovým krytem a celý systém je tak vhodný pro použití v náročném průmyslovém prostředí.
K dispozici jsou dva modely. ATOS II Triple Scan nabízí rozlišení 2x5 Mpix a ATOS III Triple Scan rozlišení 2x8 Mpix.  S přednastavenou optikou je systém velice snadno nastavitelný na požadovaný měřicí objem, změna měřicího objemu je otázkou jen několika minut.
Světová premiéra nového skeneru bude na výstavě Euromold 2010 konané v termínu od 1. do 5. prosince na stánku firmy GOM (hala 8, stánek H70).

ATOS_TS9_1047


Mohlo by vás zajímat: