Google překladač: English Deutsch

Uvolněn CityCAD 2.0.5

Tags: Software | Urbanistika

citycad01Společnost Holistic City Software vydala CityCAD 2.0.5, nejnovější verzi softwarového nástroje pro městský design. Jedná se o „udržovací" nebo opravnou verzi, což znamená, že nepřibyly žádné významné nové funkce, ale vývojový tým připravii několik vylepšení a oprav. V revidované referenční knihovně městského designu je například nyní on-line databáze propojena do nové Design Reference Library a umožňuje přístup k případovým studiím městských ulic, městských prostor a bytových projektů. Pro ilustraci, pokud jste nakreslili v CityCADu městský prostor o velikosti asi 0,4 ha, může nyní on-line databáze poskytnout seznam reálných městských prostor o stejné velikosti. Další malé zlepšení objeví uživatelé v přidaném importu DXF Base Maps, když si nyní mohou zobrazit tyto 2D mapové plány ve 2D oknu. Vývojový tým uskutečnil i další menší opravy a vylepšení. Například, někteří uživatelé hlásili občasné chyby se stíny, které se neobjevovaly v exportovaných obrazech, a tento problém je nyní vyřešen.

citycad03Záložka s naceněním vyznačených ploch

Současně Holistic City uvolnila také bezplatnou aplikaci CityCAD Viewer pro prohlížení modelů URB formátů, vytvořených v CityCADu. Pomůže tak uživatelům CityCADu sdílet modely města s kolegy, zákazníky a dalšími zainteresovanými stranami.

CityCAD Viewer lze použít pro:

  • Otevření, prozkoumání a uložení CityCAD modelů
  • Výběr částí v modelu CityCAD a zobrazení informací o nich
  • Změnu seskupení nebo rozvržení prvků v modelu města
  • Zobrazení všech údajů na City Analysis Panels (kromě záložek pro odborníky, časového průběhu a analýzy)
  • Přidání jednoduchých nákladů a hodnot k prvkům na záložce pro ocenění
  • Export obrázků, zpráv, dat a KML souborů
  • Přístup do on-line databází
  • Vybarvovat model podle proměnných, např. podle rezidenční hustoty

Plná verze CityCADu je zapotřebí pro:

  • Kreslení a úpravu ulic, bloků, stromů, městských položek a grafických objektů
  • Import informací z CityCADu, Streetscape Pro nebo jiných CAD souborů
  • Změnu vlastností prvků CityCADu
  • Použití knihovny nastavení CityCAD Settings Library
  • Export modelu města jako souboru DXF

CityCAD byl vytvořen pro město urbanisty, kteří jsou frustrováni velkým množstvím dat při každé změně urbanistického plánu v průběhu procesu návrhu. Je to jednoduše použitelná CAD aplikace pro koncepční městské plánování na nejvyšší úrovni. Na rozdíl od jiných softwarových CAD produktů byl CityCAD speciálně vytvořen pro komunitu zabývající se městským designem a automaticky přepočítává projektová data (včetně podlahových ploch, obytné hustoty, nákladů, hodnot, použité energie a emisí uhlíku) v reálném čase podle toho, jak je návrh kreslen a upravován.

citycad02Záložka s vyznačením dostupnosti služeb

I týmu, který dříve mnoho CAD software nepoužíval, umožňuje CityCAD kreslení rozsáhlých urbanistických plánů a umožňuje snadné otestování mnoha různých vývojových myšlenek. Rovněž mohou být importovány další informace, jako stávající urbanistické výkresy, mapy, letecké snímky nebo koncepční skici.

CityCAD začal jako výzkumný projekt, který aplikuje BIM (Building Information Modelling) principy do měřítek urbanistiky. Prototyp softwarového produktu s kódovým označením „Masterplanner" byl vytvořen na počátku roku 2005. O něco později ve stejném roce uvedla Holistic City nástroj pro návrh malých ulic s názvem Streetscape, který byl v roce 2007 povýšen na Streetscape Pro. Oba tyto nástroje jsou k dispozici ke stažení zdarma. CityCAD 1.0 spatřil světlo světa v červnu 2008 a na základě pokračujícího vývoje programu a zdokonalování na základě připomínek zákazníků byl uveden v červnu 2010 CityCAD 2.0.

Vývojáři i nadále zkoumají způsoby, které CityCADu mohou pomoci vytvářet udržitelné a obyvatelné město, a jsou vždy vděčni za zpětnou vazbu o tom, jak vám software pomáhá při práci.

CityCAD je poskytován prostřednictvím all-inclusive předplatného, který zahrnuje technickou podporu a všechny aktualizace/nové verze po dobu trvání předplatného. K dispozici jsou výrazné slevy na nekomerční licence pro vzdělávací účely.


Mohlo by vás zajímat: