Google překladač: English Deutsch

Canon proniká do oblasti produkčního fototisku

Autor článku: Václav Buk   

Tags: Canon | Foto | Hardware | Tiskárny | Velkoformáty

Canon DreamLabo 5000Canon oznámil svůj vstup na evropský trh produkčního fototisku uvedením produkčního inkoustového tiskového stroje DreamLabo 5000. V souladu se stanovenou strategií růstu pomocí rozšiřování podnikání prostřednictvím diverzifikace nabízených produktů představuje model DreamLabo 5000 první počin této společnosti na poli produkčního fototisku.

Je zárukou nového standardu spojujícího kvalitu fotografií a tisku s vysokou produktivitou; na trh produkčního fototisku přináší přijatelnou alternativu stříbrohalogenidové technologie.

DreamLabo 5000 je potvrzením stávající technologie inkoustového tisku společnosti Canon, úspěšně použité u stolních tiskáren Pixma a zařízení širokoformátové řady imagePrograf, kterou dále rozšiřuje; je vybaven nově vyvinutou tiskovou hlavou s vysokou hustotou trysek, umožňující tisk o šíři 305 mm. Využívá technologii FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) a umožňuje tisk vysoce kvalitních fotografií i detailně vykresleného textu, vytváření řady různých dokumentů s vysokou přidanou hodnotou včetně fotoalb ve špičkové kvalitě, fotoknih, fotokalendářů, fotografických koláží a jiného zboží a kvalitních produktů tisknutých na požádání, jako například zakázkových brožur.

Široká tisková hlava je zárukou vysoké rychlosti jednoprůchodového tisku, kdy je zapotřebí pouze jediný průchod papíru, zatímco tisková hlava zůstává ve fixované poloze. Při použití funkce automatického oboustranného tisku model DreamLabo 5000 vytiskne obsah 20stránkového fotoalba formátu A4 za pouhých 72 sekund a 40 fotografií (102×152 mm) za minutu. Tiskový systém umožňuje výměnu papíru a zásobníků inkoustu během tisku.

Zařízení pracuje se systémem sedmi inkoustů na bázi barviva, který zaručuje plynulou gradaci. Používá technologii zpracování obrazu, která využívá plnou řadu jedinečného barevného gamutu Canon pro inkoustový tisk, a zaručuje tak tisk snímků, u nichž je dle tvrzení výrobce úroveň reprodukce barev vyšší než u konvenčních stříbrohalogenidových fotografií.

Model DreamLabo 5000 bude v Evropě dostupný od počátku roku 2012.

Mohlo by vás zajímat: