Google překladač: English Deutsch

Digitální revoluce ve Francouzské národní knihovně

Autor článku: Dassault Systèmes   

Tags: CloudView | Dassault | Data | Digitalizace | Exalead

Gallica1113Poskytovatel vyhledávacích technologií Exalead zajistí přístupovou infrastrukturu pro projekt digitální knihovny Gallica. Vítězství své dceřiné společnosti ve výběrovém řízení Francouzské národní knihovny oznámila firma Dassault Systèmes. Jako hlavní důvody pro výběr řešení Exalead CloudView uvedla knihovna pokročilé lingvistické a sémantické funkce, vysoký výkon a flexibilitu. Nasazení inovativního a agilního řešení pro přístup k informacím je klíčovou podmínkou pro úspěch velkých digitalizačních projektů podobných Gallice.

K dnešnímu dni digitalizovala Francouzská národní knihovna více než milion děl. Knihy, mapy, rukopisy, obrazový materiál nebo zvukové nahrávky v digitální podobě jsou veřejně přístupné na webových stránkách gallica.bnf.fr.
Společnost Exalead je přední vyhledávací platformou pro podnikovou a veřejnou sféru. K jejím klientům patří mimo jiné společnosti PricewaterhouseCooper, Via Michelin, nebo Světová banka. K vyhledávání používá technologii Exalead přes 100 milionů unikátních uživatelů měsíčně.
V současné době společnost redefinuje oblast digitálního obsahu svou novou platformou Exalead CloudView. Ta používá pokročilé sémantické technologie, aby nevyužívaným nebo nedostatečně využívaným datům dodala strukturu, význam a zpřístupnila je uživatelům v cloudovém prostředí. CloudView dokáže sbírat data prakticky z jakéhokoli zdroje, v jakémkoli formátu a transformovat je do strukturalizovaných, kontextualizovaných stavebních bloků firemních informací, které lze okamžitě vyhledávat anebo používat pro vývoji nových aplikací pro přístup k informacím.
Více informací o řešeních Exalead najdete na internetové stránce www.exalead.com.

Mohlo by vás zajímat: