Google překladač: English Deutsch

Mobilní aplikace Teamcenter pro iPad

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Mobility | Siemens | Teamcenter

Teamcenter Mobility 1114Siemens PLM Software uvedl na trh svou novou mobilní aplikaci Teamcenter Mobility. Ta pomocí WiFi nebo širokopásmového připojení umožňuje okamžitou dostupnost četných a komplexních produktových informací, které spravuje software Teamcenter, což je celosvětově nejužívanější řešení pro digitální správu životního cyklu výrobku. Použitím této nové aplikace, která byla prvně navržena pro přenosný tablet iPad od společnosti Apple, mohou firmy zlepšit svou schopnost být v interakci s produktovými daty a procesy ve správnou dobu, na správném místě a ve správných souvislostech. Dále tak zvýší rychlost a přesnost svých rozhodnutí během životního cyklu výrobku.
„PLM systémy se díky svému zrychlenému rozšíření po celém světě a díky své roli jediného zdroje informací o produktech a procesech ve firmách staly konkurenční nutností pro globální komunitu výrobců,“ řekl Joe Barkai, Practice Director, Product Lifecycle Strategies ve společnosti IDC Manufacturing Insights. „Nicméně, abychom byli schopni efektivně těžit z tohoto enormního množství informací, musí být okamžitě přístupné pro všechny zainteresované v procesu životního cyklu výrobků, a to přesně v okamžiku, kdy se děje nějaké rozhodnutí. Teamcenter Mobility podstatně zlepšuje dostupnost cenných informací o produktech pro daleko širší okruh uživatelů v rámci podniku.“
Společnosti po celém světě neustále rozšiřují využití řešení Teamcenter jako digitální páteře pro řízení životního cyklu výrobku. Proto se také zvýšila potřeba okamžitě a bezpečně doručit data řízená pomocí Teamcenter kamkoliv bez ohledu na místo. Teamcenter je nejrozšířenější PLM systém v automobilovém a leteckém průmyslu a rovněž se často používá ve spotřebním, lodním a elektrotechnickém průmyslu. Firmy ve všech těchto odvětvích se potřebují spolehnout nejen na informace personálu sedícího v kanceláři, ale rovněž na zpětnou vazbu od pracovníků v terénu.
Tato mobilní pracovní síla může zahrnovat řídící pracovníky, kteří tráví podstatnou část svého času na letištích, v letadlech nebo na různých externích setkáních. Mohou to ale také být terénní pracovníci pracující uvnitř rozestavěného letadla nebo procházející se vedle montážní linky v automobilovém závodě. Teamcenter Mobility těmto lidem umožňuje rychle hledat, zobrazovat a zacházet s produktovými a procesními informacemi na běžném mobilním zařízení. To umožňuje těm, co rozhodují, dělat svá rozhodnutí bez prodlení a za použití nejaktuálnějších informací. Ti, co informace do systému vkládají, mohou v reálném čase přispívat svým názorem. Výsledkem je, že společnosti mohou rychle a chytře reagovat na měnící se podmínky související se všemi disciplinami životního cyklu výrobků jako jsou design, simulace, výroba a údržba.
„Teamcenter Mobility je významný evoluční krok při realizaci vize HD-PLM, kterou jsme oznámili loni v létě,“ řekl Chuck Grindstaff, prezident Siemens PLM Software. „Na minutu přesným zpřístupňováním dat z Teamcenter v době, kdy je nutná nějaká aktivita, mohou naši zákazníci bezprostředně a s přesnými informacemi jednat, a dále tak zredukovat trvání designu a produkce. Toto je v souladu s vizí HD-PLM, která spočívá v pomáhání našim zákazníkům dělat lepší rozhodnutí, která vedou k lepším produktům. Chceme jim dát konkurenční výhodu v tom, že budou první, kdo na trh dodá inovativní řešení.“
Teamcenter Mobility je k dispozici ihned a v současné době umožňuje uživatelům vyhledávat, zobrazovat a zacházet s detailními produktovými informacemi včetně 3D produktových modelů. Poskytuje všestranný nástroj s dobrou vizuální prezentací, která podporuje porozumění a podporuje rozhodování. Počáteční implementace je pro iPad, další platformy a funkce budou oznámeny později.

Mohlo by vás zajímat: