Google překladač: English Deutsch

CorelCAD – vysoká přesnost a výkon za dostupnou cenu

Autor článku: Corel   

Tags: CAD | Corel | Software

CorelCADSpolečnost Corel ohlásila 12. července nový přírůstek řady špičkových produktů pro grafiku a technické výkresy. Produkt CorelCAD je výkonné a dostupné řešení pro technické návrhy, které nabízí podporu nativního formátu DWG a možnost snadné navigace mezi prostředími 2D a 3D. Produkt CorelCAD je optimalizován pro platformy Mac a Windows a umožňuje projektantům, návrhářům a architektům rychle a snadno přizpůsobit pracovní prostředí a pracovat s ještě větší rychlostí a efektivitou.
Nabízí malým a středním firmám i větším podnikům cenově dostupné řešení pro nasazení v rámci celé sítě, které je ideální pro každodenní návrhářskou práci vyžadující velkou míru přesnosti a zaměření na detail.

Vylepšené pracovní postupy a kompatibilita využívající špičkovou technologii CAD
Corel ve spolupráci s firmou Graebert, vyvíjející nástroje CAD s více než 25 lety zkušeností, vyvinula a uvedla na trh produkt CorelCAD určený pro širokou škálu uživatelů. Díky tomu budou moci stávající uživatelé nástrojů CAD využívat výhod intuitivního prostředí se známými panely příkazů, aliasy, nabídkami a panely nástrojů. Produkt CorelCAD navíc nabízí mimořádnou kompatibilitu a nativní práci s formátem AutoCAD DWG. Při zápisu a čtení souborů v tomto standardním formátu již tedy není nutné využívat proces importu a exportu.
„Vysoká cena řady řešení CAD znamená, že si je malé a střední firmy nemohou dovolit. CorelCAD proto představuje skvělou alternativu, zejména pro technické návrháře, kteří hledají výkon a přesnost za dostupnou cenu,“ uvedl Klaus Vossen, produktový manažer pro technické výkresy ve společnosti Corel. „Jsme si jisti, že poměr cena/výkon, který CorelCAD nabízí, bude přesvědčivým argumentem pro architekty, projektanty, stavební firmy a všechny další, kdo hledají přesné nástroje pro tvorbu 2D a 3D návrhů.“

Výkonná sada funkcí nabízí produktivitu na nové úrovni
CorelCAD se v maximální míře zaměřuje na zvýšení produktivity uživatelů a klade důraz na podporu formátů souborů, možnosti přizpůsobení a snadnou integraci do stávajících pracovních postupů. Mezi nejdůležitější funkce patří:
Otevírání a ukládání souborů DWG nativně: Aplikace CorelCAD používá formát DWG jako nativní formát souborů a nabízí podporu souborů DXF a DWF až do verze pro aplikaci AutoCAD 2010 (tu používají aplikace AutoCAD 2010 - AutoCAD 2012). Možnost otevírání a ukládání souborů ve formátu DWG a práce s nimi usnadňuje spolupráci s kolegy, dodavateli a partnery. Navíc lze ukládat výkresy ve formátu R12 DWG nebo DXF a obnovovat soubory DWG či DXF ve všech verzích.
Návrh v prostředí 2D a 3D: Vedle rozsáhlé sady funkcí pro tvorbu 2D návrhů aplikace CorelCAD obsahuje také sadu nástrojů pro modelování 3D objemů. Přidejte do svého návrhu 3D objemová primitiva a pomocí booleovských operací provádějte sjednocení či odčítání těles nebo vytvářejte průsečíky. Vysouvejte a otáčejte 2D entity, protahujte 2D entity podél trasy nebo spojujte 2D entity za účelem vytvoření objemových objektů. Odřezávejte objemy, vytvářejte jejich průsečíky a upravujte hrany, plochy a těla 3D objemů.
Přizpůsobení pracovní plochy a automatizace běžných úloh pro zajištění větší efektivity: V každém odvětví spoléhajícím na nástroje CAD se používají jiné procesy. Proto lze aplikaci CorelCAD snadno přizpůsobit, aby vyhovovala potřebám celé řady odvětví a projektů. I bez znalosti programování si můžete uživatelské rozhraní vyladit podle vlastních požadavků. Vlastní konfigurace pracovního prostoru lze ukládat do uživatelských profilů a nasazovat v celé organizaci, takže bude uživatelské rozhraní šité na míru konkrétnímu projektu za účelem zvýšení produktivity.
Další informace o obsahu produktu CorelCAD naleznete na tomto webu.

Ceny a dostupnost
Produkt CorelCAD je nyní k dispozici za doporučenou prodejní cenu 699 € bez DPH. Registrovaní uživatelé sady CorelDRAW Graphics Suite X4 a sady Corel DESIGNER Technical Suite X4 nebo novější mají nárok na křížový upgrade za cenu 499 € bez DPH. K dispozici jsou rovněž objemové licence pro komerční sektor a vzdělávání. Chcete-li stáhnout bezplatnou plně funkční zkušební verzi nebo získat další informace o produktu CorelCAD, přejděte na tuto adresu.

Mohlo by vás zajímat: