Google překladač: English Deutsch

SGI koupila OpenCFD

Autor článku: SGI   

Tags: CAE | CFD | OpenFOAM | SGI

OpenCFDjet.pic1135Společnost SGI oznámila, že dokončila akvizici společnosti OpenCFD Ltd, jež je vedoucí společností v oblasti open source softwaru pro výpočetní analýzy proudění tekutin - CFD (Computational Fluid Dynamics). OpenCFD je lídrem v oblasti open source softwaru CFD a má velkou aktivní uživatelskou základnu od komerčního inženýrství, vědu až po veřejný sektor. Společnost OpenCFD vyvinula software OpenFOAM, který se skládá z více než 80 řešičů a 170 utilit využitelných pro řešení úloh od složitého proudění tekutin v interakci s chemickými reakcemi, turbulencí, přenosů tepla až po mechaniku a elektromagnetismus. Zákazníci těží z toho, že OpenFOAM je otevřená platforma a nabízí okamžitý přístup a možnost přizpůsobení a rozšíření stávajícího vybavení.

CFD zrychluje návrh a vývoj produktů v různých odvětvích, neboť není třeba budovat nákladné prototypy. Pomocí CFD mohou firmy modelovat a simulovat interakce kapalin a plynů s pevným povrchem a řešit tak jeden z hlavních úkolů při tvorbě téměř každého výrobku od kol po letadla, od vrtulí po turbíny nebo od bramborových lupínků po mikroprocesory. Společnosti z celého světa tvoří budoucnost pomocí systémů od SGI, a tím, že společnost SGI nyní poskytuje CFD na otevřené platformě, činí ji tak dostupnou pro všechny produktové inženýry po celém světě.
Celý tým OpenCFD, vedený Henry Wellerem, nastoupil k SGI a bude sídlit ve Velké Británii. Kromě toho, SGI vytvořila neziskovou nadaci, aby každému umožnila přístup k aplikaci OpenFOAM a k příspěvkům celé její komunity. SGI plně podporuje další vývoj aplikace OpenFOAM, která bude i nadále otevřena pod veřejnou licencí GNU (GPL – General Public Licence). Společnost zve každého vědce, vývojáře, inženýra i studenta pracujícího v oblasti CFD, aby se připojil ke komunitě OpenFOAM, stáhl si testovací software a vytvořil své vlastní příspěvky.
Kromě poskytování bezplatného stažení zdrojového kódu OpenFOAM z webové stránky Nadace OpenFOAM na openfoam.org sponzorované společností SGI, nabízí SGI dále:
  • Placenou podporu OpenFOAM formou předplatného, která má pomoci zákazníkům implementovat a provozovat OpenFOAM v jejich prostředí.
  • Zpoplatněnou, plně podporovanou distribuci SGI OpenFOAM včetně SGI MPI (message passing interface) rozhraní. SGI OpenFOAM a SGI MPI společně poskytují nejlepší možný výkon.
  • Školení a profesionální služby pro komplexní nasazení CFD na produktech SGI i v jiných prostředích.
Finanční podrobnosti transakce, která byla uzavřena dne 08. srpna 2011, nebyly zveřejněny.

Mohlo by vás zajímat: