Google překladač: English Deutsch

BAE Systems využije Teamcenter pro ponorky

Autor článku: Siemens PLM Software   

Tags: BAE | PLM | Siemens | Software | Systems | Teamcenter

BAE Systems Submarine Solutions -1137aSiemens PLM Software oznámil, že společnost BAE Systems Submarine Solutions (BAE Systems), přední světový konstruktér a výrobce ponorek, podepsala letos v březnu smlouvu týkající se standardizace softwaru Teamcenter pro vývoj nové generace ponorek. Tento závazek umožní BAE Systems zlepšit produktivitu, zajistit běžné procesy a rozšířit celosvětovou spolupráci na poli životního cyklu. Teamcenter bude sloužit jako informační páteř vývojových procesů BAE Systems, řídit všechny generované a potřebné informace pro návrhy, stavbu, uvedení do provozu a podporu nukleární ponorky.

Nasazení Teamcenteru posiluje strategickou obchodní vizi, požadující po BAE Systems spolehlivé a cenově příznivé dodání ponorky britskému královskému loďstvu.
„BAE Systems se rozhodlo využít PLM aplikace pro nukleární program ponorky jako součást vývoje Integrated Product Delivery Environment (IPDE), který umožní řídit designérský proces efektivněji a dle očekávání, což je v současnosti jedna z největších výzev v oblasti programů pro nové produkty v UK,” říká Tony Johns, ředitel BAE Systems Future Submarines. „Abychom podpořili tento přístup, proběhlo důkladné výběrové řízení, které bylo uzavřeno jmenováním Teamcenter od Siemens PLM Software coby strategického PLM nástroje. Siemens PLM Software se ukázal jako nejlepší partner pro BAE Systems a my s potěšením využijeme jeho dovedností a zkušeností v sadě nástrojů i v metodologiích.“
„Velice nás těší, že jsme se stali strategickým partnerem a podepsali zásadní PLM dohodu s BAE Systems Submarine Solutions,“ říká Robin Hancock, viceprezident a generální ředitel Siemens PLM Software v UK. „Teamcenter bude sloužit BAE Systems jako světová platforma pro spolupráci v řízení všech inženýrských a produktových informací v rámci jednoho systému. Umožní společnosti dosáhnout svého cíle, čímž je zvýšení produktivity, inovací a kvality dle měřítek světově nejvyspělejších ponorek.“

Siemens PLM Software je přední průmyslová technologie užívaná staviteli a dodavateli lodí ke spolupráci, plánování, navrhování a ověřování vývoje skrze životní podporu lodí a ponorek. Toto řešení uspokojuje kritickou potřebu předních výrobců lodí v rámci vývoje a výroby v souvislosti s podporou životnosti lodí a ponorek. Software posiluje také spolupráci komplexních strojírenských funkcí a rozšířeného řetězce dodavatelů.  Zrušením překážek mezi strojírenstvím a jinými disciplínami na poli životního cyklu produktu a poskytnutím přístupu k designu, analýze a simulaci v reálném čase podporuje Siemens PLM Software efektivitu a inovace v průmyslu.
BAE Systems je letecká společnost poskytující celou řadu produktů a služeb pro vzdušné, pozemní a námořní sily, stejně jako vyspělou elektroniku, bezpečnostní řešení v oblasti IT a zákaznickou podporu. Disponuje 105 tisíci zaměstnanci po celém světě.

Mohlo by vás zajímat: