Google překladač: English Deutsch

Nejnovější verze Femapu – lepší simulace ve vývoji produktů

Autor článku: Siemens PLM Software   

Tags: FEA | FEM | Femap | MKP | PLM | Siemens | Software

Femap-1141Siemens PLM Software představil 13. října 2011 nejnovější verzi softwaru Femap, světového pre- a post-procesoru pro modelování metodou konečných prvků (FEA) v operačním systému Windows. Rozšířená verze Femap 10.3 usnadňuje analýzy a výrazně urychluje práci koncových uživatelů s komplexními geometrickými modely. Nové uživatelské rozhraní dále rozšiřuje podporu pokročilých funkcí v softwaru NX NASTRAN software, komplexní FEA aplikaci.

„Přesná simulace ve virtuálním prostředí ukáže, jak bude produkt fungovat v reálných podmínkách, což může mít hluboký dopad na cenu, kvalitu, bezpečnost a spokojenost zákazníků spojenou s daným produktem,“ tvrdí Bill McClure, viceprezident pro vývoj produktů Velocity Series, Siemens PLM Software. „Díky vylepšení Femap 10.3 pokračujeme v rostoucí efektivitě simulací s nástroji, které umožňují konstruktérům využít detailnější a kompletnější analýzy, dokonce i v rámci té nejsložitější geometrie.“

Komplexní simulace vytváří lepší produkty
Femap je cenově dostupná a výkonná FEM aplikace, která se jednoduše ovládá a funguje prakticky se všemi předními CAD aplikacemi. Femap pomáhá konstruktérům vytvářet širokou škálu produktů mnohem efektivněji. Femap 10.3 rozšiřuje tyto vlastnosti navíc o nové funkce, které zvyšují rychlost a použitelnost digitálních simulací, a to dokonce i v tak náročných odvětvích, jakými je automobilový a letecký průmysl.
  • Nová funkce automatické geometrické přípravy významně zkracuje čas potřebný k přípravě komplexní geometrie pro FEM preprocesing (síťování) pomocí jednoduchého uživatelského rozhraní a schopnosti automaticky zjišťovat a upravovat problematické geometrie, jako jsou malé stěny či krátké hrany. Ve výsledku je pak možno vytvořit síťové modely na první pokus a bez jakéhokoli ručního zásahu.
  • Vylepšené uživatelské rozhraní nyní podporuje interaktivní model nastavený pro možnost aeroelastické analýzy NX Nastran. Toto souvislé rozhraní šetří čas v komplexním aeroelastickém modelování a v analýzách. Slouží například k určení vlivu proudění vzduchu na konstrukci letadlového křídla a zároveň významně snižuje šance na chybu při přesunu dat z FEM do FEA aplikace.
  • Sada nástrojů Femap post-processing byla rozšířena o Free Body Tool, podporující jednoduchost a rychlost, s jakou mohou uživatelé vytvořit rozklad sil tělesa a přezkoumat zatížení.
„Nová automatická funkce geometrické přípravy ve Femap 10.3 zabírá po pouhých několika kliknutích komplexní geometrii, kterou by nebylo možné zachytit ve většině komerčních softwarů a sítí.“ řekl George Laird, vedoucí strojní inženýr a majitel Predictive Engineering. „Faktem je, že s touto nejnovější verzí je naše průměrná rychlost pro síťování modelů přibližně 50 krát vyšší. Femap 10.3 je skutečně velkým hráčem ve světě síťování komplexních modelů.”
Eric Martin, projektový konstruktér, ATA Engineering, Inc., dodává: „Pracoval jsem s několika Nastran aeroelastickými pre-procesory a na základě těchto zkušeností mohu říct, že Femap 10.3 je jasně tím nejlepším.”
Uvedení Femapu 10.3 na trh se očekává v listopadu. Pro více informací navštivte www.femap.cz.

Mohlo by vás zajímat: