Google překladač: English Deutsch

Master3DGage – nová dimenze v metrologii

Tags: CAD | CAM | Master3DGage | Mastercam | Metrologie

sonetech-01Hledáte rychlý a levný způsob, jak během výroby provést měření bez nutnosti vyjmout obráběný dílec ze stroje? Či raději preferujete mobilitu měřicího přístroje a přitom požadujete vysokou přesnost měření? A co teprve možnost variability měřicích technik na jednom jediném přístroji? To vše a více vám nyní přináší Master3DGage.

Master3DGage, snadno a rychle

Master3DGage je přesný, rychlý přenosný měřicí systém, který lze snadno přenést a nastavit pro požadované měření kdekoliv na dílně. Veškeré měření probíhá v reálném čase a jeho výsledky je možné vidět ihned na obrazovce počítače nebo ve formě protokolu.

Master3DGage je vybaven integrovaným šestiosým ramenem pro měření. Toto měřicí rameno je nejpřesnější na světě a nabízí pozoruhodné možnosti měření v rozpětí 1,2 m.

Zařízení tedy umožňuje vynikající kontrolu rozměrů dílců, nástrojů, forem, odlitků a dalších. Je to nástroj velmi robustní, odolný proti zvýšené vlhkosti a přitom lehký, vytvořený ze slitiny uhlíkového vlákna.

Nejste ničím omezeni

Měřicí sondy mají integrovaný čip a je možné je kdykoliv vyměnit, a to i v průběhu měření.

Měřicí rameno lze pořídit i v modifikaci s laserovým scannerem, popřípadě zvolit jiný typ sondy, dle potřeby.

Díky své komplexnosti, hmotnosti a kompaktnosti lze Master3DGage snadno převážet i na vzdálená pracoviště či k zákazníkovi ke kontrolnímu měření.

Využijete jej i vy

Dokáže provést veškerá měření, je snadno použitelný pro provádění kontroly prvního vyrobeného kusu, nebo vstupní či výstupní kontroly a to rychle, s překvapující lehkostí a přesností. Výsledné zprávy o měření jsou generovány automaticky, ve standardních formátech, takže můžete vědět ihned, zda jsou díly v pořádku, nebo mimo toleranci.

Můžete si tak rychle ověřit kvalitu vyrobených dílů přímo v průběhu procesu obrábění, bez nutnosti přenášení či vyjmutí dílu ze stroje.

Master3DGage umožňuje přesně určit a zároveň vyřešit problémy s kvalitou výrobků v reálném čase, pomáhá snižovat produkci „zmetků", zvyšuje efektivitu a produktivitu každého stroje.

Měření nikdy nebylo tak jednoduché

Pro Master3DGage je typická jednoduchost a snadné použití. Všechno je navrženo tak, aby i uživatelé, kteří mají jen malou nebo nemají žádnou zkušenost s metrologií, se mohli rychle naučit pracovat s tímto zařízením. Ovládací prvky a rozhraní jsou jednoduché a přímočaré, takže uživatelé stráví méně času procházením obrazovek a více času výrobou kvalitních dílů.

Stačí jen uchopit sondu, dotknout se dílu a pomocí tlačítek na rameni provést měření jednoho bodu či celé plochy pomocí mračna bodů.

Veškerou práci, řízení a automatizaci měření za vás již odvede dodávaný software. Tak lze zajistit opakovatelnost měření.

sonetech-02

Výkonný software

Nezávislý software zobrazuje přesný průběh práce v reálném čase, a to od počátku měření až do konce. Načítání modelu z CAD souboru a výsledky měření jsou prováděny v prostředí CAD/CAM systému Mastercam. Pro pořízení Master3DGage není nutné mít vlastní CAD/CAM systém. Master3DGage je dodáván jako samostatná měřicí jednotka s již integrovaným modulem Mastercam Design. Obsahuje tedy vše, co je třeba. Dokáže načítat všechny formáty, speciálně soubory z CATIA načítá včetně historie a s celým stromem nabídky (menu) a je schopen s tímto stromem dále pracovat.

Software samozřejmě umožňuje využít Master3DGage k reverznímu inženýrství a vyhotovení nejrůznějších charakteristik měření.

Certifikát pro výsledky měření

Master3DGage nabízí širokou škálu reportů měření, které si uživatel může modifikovat dle vlastního přání. Díky certifikátu o kalibraci přístroje a vyškolené obsluze není problémem vystavit výsledky měření jako oficiální doklad o vyrobeném dílu. Školení pro český trh provádí firma Sonetech, která je i výhradním distributorem.

Máte již svůj Master3DGage?

S novým Master3DGage uděláte více a méně se u toho napracujete, protože proces a výsledky kontroly a měření jsou opakovatelné, a to i při velkém objemu produkce.

Master3DGage je standardně dodáván v přenosném ochranném kufru. Součástí je také několik měřicích sond, „kalibrační kulička", wi-fi a baterie.

Současně s Master3DGage obdržíte i testovací dílec a testovací soubor příkladů pro školení.

Technicky vzato

Master3DGage je šestiosé přenosné měřicí zařízení (PCCM), má protizávaží z karbid wolframu, jeho součástí je odolný a pevný přepravní box, součástí je také lithium-iontová baterie, certifikace přesnosti je +/– 0,0005 mm (0,00002 in), univerzální napětí 110–240 V AC, 50/60 Hz, kompletní systém včetně přepravního boxu váží 30 kg, velikost transportního boxu je 43x69x81 cm, dosah měřicího ramene je 1,2 m, ISO 10 360-2, pracovní teplota je od 0° do 50°, maximální relativní vlhkost 80 % pro teploty až 31°, 50% relativní vlhkosti při teplotách nad 40°. Podporované operační systémy jsou Windows Profesional nebo vyšší XP, Vista i Windows 7 jak 32 bit, tak 64 bit.


Mohlo by vás zajímat: